12:31 08.06.2020

В ЄС готові підтримати Україну в реформуванні вугільної галузі

1 хв читати
В ЄС готові підтримати Україну в реформуванні вугільної галузі

У Представництві Європейського Союзу в Україні висловили готовність підтримати нашу державу для проведення реформи вугільної галузі.

Як повідомила прес-служба Міністерства енергетики та захисту довкілля, про це йшлося під час першої зустрічі в. о. міністра енергетики Ольги Буславець із головою Представництва ЄС в Україні Матті Маасікасом.

Буславець розповіла, що, крім вирішення поточних проблем вугільної галузі, у міністерстві починають розробляти концепцію її реформування.

"У нас залишається стратегічне глобальне завдання - трансформувати та реформувати вугільну галузь, визначитись із подальшою долею державних вугледобувних підприємств. Найболючіше питання - реформування шахт у "мономістах", населення яких повністю залежить від їх роботи. Ми маємо поставити інтереси людей на перше місце та гарантувати енергетичну безпеку країни. Ми хочемо використати досвід європейських та інших країн, яким вдалося успішно вирішити аналогічні проблеми", - зазначила в. о. міністра, додавши, що наразі тривають переговори про підтримку в цьому питанні з боку Німеччини, Світового банку та інших міжнародних партнерів.

Маасікас запевнив представників міністерства у тому, що у Представництві ЄС готові зустрічатися, обговорювати проблемні питання та надавати Україні підтримку для успішного проведення реформи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА