13:28 09.06.2020

Українські дипломати мають бути готові надати максимальне сприяння бізнесу у виході на нові ринки Азії – Єнін

2 хв читати
Українські дипломати мають бути готові надати максимальне сприяння бізнесу у виході на нові ринки Азії – Єнін

Завдання дипломатичного корпусу - бути готовими надати максимальне сприяння українському бізнесу у виході на нові ринки Азії, заявив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін.

"Дивлячись на потенціал азійського ринку, можна сказати, що ніша для українського експорту є фактично скрізь. Питання в тому, наскільки наш бізнес готовий використати цей потенціал. Наше завдання як для дипломатичного корпусу - бути готовими надати максимальне сприяння нашому бізнесу у виході на нові ринки, тобто йдеться про те, що це має бути визначено одним із ключових напрямів нашої дипломатичної активності на східному напрямі зовнішньої політики. Якщо ми знаємо, що отриманню доступу до іноземних ринків сприятимуть саме політичні контакти, підтримка наших посольств у державах акредитації, то наші установи мають відігравати проактивну роль у цьому процесі", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Єнін зазначив, що одним із вагомих чинників політичного й економічного розвитку держав азійського регіону є Асоціація держав Південно-Східної Азії, або АСЕАН.

"Українська сторона нещодавно подала заявку про приєднання до цієї структури, й ми активно працюємо з тим, щоб це відбулося. Складно поки що прогнозувати конкретні терміни, але ми йдемо цим шляхом", - додав він.

Крім того, заступник глави МЗС назвав практичні досягнення України у співпраці з країнами Азії. Зокрема, починаючи з квітня завдяки спільній роботі з державним агентством Сінгапуру з питань харчових продуктів українські виробники термічно оброблених продуктів із м'яса птиці, свинини та яєць можуть експортувати свою продукцію до Республіки Сінгапур.

"Наприклад, одним із видатних економічних партнерів України серед країн Південно-Східної Азії є Індонезія, зовнішньоторговельний оборот з якою минулого року перевищив один мільярд доларів. На завершальному етапі узгодження перебувають міжвідомчі домовленості про фітосанітарні вимоги для експорту зерна пшениці з України в Республіку Індонезія, що має значно збільшити постачання українського зерна на ринок країни", - наголосив він.

Також, за словами Єніна, є хороші перспективи співпраці з Малайзією в космічній, авіабудівній галузях відповідно до підписаного в червні 2019 року меморандуму про співпрацю між державним підприємством "Південмаш" і Малайзійським аерокосмічним консорціумом TIJAN-GALAXY. Зокрема, українське підприємство візьме участь у розробці й експлуатації ракетно-космічної системи з авіаційним типом старту з території Малайзії для орбітальних запусків мікро- і наносупутників різного призначення.


Повний текст інтерв'ю з Єніним буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА