20:12 09.06.2020

Шмигаль обговорив із Фріланд лібералізацію візового режиму і розширення угоди про вільну торгівлю

2 хв читати
Шмигаль обговорив із Фріланд лібералізацію візового режиму і розширення угоди про вільну торгівлю

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час першої телефонної розмови з віце-прем'єром Канади Христею Фріланд обговорив питання лібералізації візового режиму та розширення угоди про вільну торгівлю між двома країнами.

"Радий знайомству та першій розмові з вірним другом України, віце-прем'єром Канади Христею Фріланд. Обговорили лібералізацію візового режиму України та Канади й розширення угоди про вільну торгівлю", - написав Шмигаль у своєму мікроблозі в Twitter у вівторок.

Глава українського уряду подякував канадському віце-прем'єру за послідовну підтримку України та відзначив важливість для України мати "таких надійних партнерів".

Як повідомляється на урядовому порталі у вівторок, сторони запевнили один одного в бажанні продовжувати активний розвиток двостороннього співробітництва, незважаючи на складну ситуацію на тлі боротьби з пандемією коронавірусу. Прем'єр України і віце-прем'єр Канади обговорили питання співпраці двох країн у фінансовій сфері. Шмигаль підтвердив зацікавленість України в активізації процесу і запевнив у готовності прийняти в Україні групу канадських експертів.

Також темою розмови стало розширення двосторонньої угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою (CUFTA) на сферу послуг і інвестицій. Глава українського уряду підкреслив, що обсяг торгівлі між двома країнами може бути істотно збільшений.

Зі свого боку Фріланд підкреслила, що Україна і Канада показали приклад позитивної співпраці за часів пандемії коронавірусу, і висловила зацікавленість у поглибленні співпраці в торговельно-економічній сфері, йдеться в повідомленні. Крім того, віце-прем'єр Канади запевнила українську сторону в підтримці з протидії збройної агресії РФ і в незмінності курсу щодо впровадження санкцій проти країни-агресора.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА