22:08 11.06.2020

Україна впровадить механізм визначення кінцевих бенефіціарів земельних ділянок

1 хв читати
Україна впровадить механізм визначення кінцевих бенефіціарів земельних ділянок

Україна в меморандумі Міжнародному валютному фонду (МВФ) задекларувала намір упровадити механізм визначення кінцевих бенефіціарних юридичних осіб, які володіють землею.

Згідно з документом, оприлюдненим МВФ у четвер, зазначений механізм має сприяти запобіганню обходу вимог законодавства щодо боротьби з відмиванням грошей і протидії фінансування тероризму.

Крім того, з метою запобігання ухиленню від сплати податків планується з 1 січня 2021 року створити в Україні систему громадського моніторингу, яка базуватиметься на інформації з кадастру, реєстру та податкової служби. У планах також пов'язати Реєстр суб'єктів господарювання з Реєстром майнових прав.

У документі в контексті ухвалення закону про обіг земель сільгосппризначення йдеться про наміри вивчити можливість розширення участі та конкуренції на ринку.

Україна також анонсувала ухвалення до кінця червня 2020 року законодавства про створення Фонду часткових кредитних гарантій для фінансової підтримки дрібних фермерів шляхом надання портфельних кредитних гарантій. Заплановано також удосконалення процедури переоформлення землі й допомогу в децентралізації управління земельними ресурсами (№2194), забезпеченні передання держземель у комунальну власність і вилучення функції контролю за використанням землі в кадастру, а також встановлення прозорого процесу для електронних земельних аукціонів із можливістю продажу на них державних і комунальних земель (№2195).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА