18:38 12.06.2020

Ціни на продукти харчування за тиждень помірно знизилися, активність на ринку праці стабілізувалася - НБУ

2 хв читати
Ціни на продукти харчування за тиждень помірно знизилися, активність на ринку праці стабілізувалася - НБУ

Активність на ринку праці за останній тиждень стабілізувалася нижче за докризовий рівень, зокрема припинилося зростання кількості нових резюме і зареєстрованих безробітних, повідомляється в щотижневому звіті Національного банку України (НБУ) в п'ятницю.

Згідно з ціновим моніторингом центробанку, продукти харчування за тиждень подешевшали на 0,1%, тоді як у минулі два тижні вони зберігали стабільність, а за три тижні до цього подорожчали на 0,3%.

НБУ зазначив, що динаміка цін відрізнялася в різних містах, зокрема вартість плодоовочевої продукції знижувалася швидше в південних регіонах.

Загалом за місяць продукти харчування зберегли стабільність, констатується в повідомленні. Так, знизилися ціни на овочі (-2,4%), хліб (-0,1%), м'ясо (-0,1%), яйця (-0,4%), алкоголь (-0,1%), а також борошно і крупи (-0,1%). Водночас подорожчали фрукти (+2,2%), молоко (+0,2%), мед (+0,2%) і шоколадні вироби (+0,5%). Тютюнові вироби, товари для підтримки чистоти і товари особистої гігієни зросли в ціні на 0,2%, 2,0%, і 0,1%, відповідно. Доставка із закладів громадського харчування незначно подорожчала, ймовірно, через високий попит, а ціни на ліки незначно зросли.

Згідно зі звітом, кількість реєстрацій нових ФОП уперше перевищила докарантинний рівень, проте високі показники захворюваності у Києві та деяких регіонах стримують відновлення деяких секторів.

Нацбанк також зазначив, що пом'якшення монетарної політики та високий інтерес банків до гривневих ОВДП сприяли зниженню прибутковості й подовженню термінів залучень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА