10:45 15.06.2020

Автовиробництво в Україні у травні обвалилося вчетверо

2 хв читати
Автовиробництво в Україні у травні обвалилося вчетверо

Травневий результат українського автомобілебудування в травні поточного року скоротився вчетверо до аналогічного місяця 2019 року - до 126 од., і це з урахуванням низької бази порівняння, повідомляє "Укравтопром".

За даними асоціації, випуск легкових автомобілів зменшився вп'ятеро - до 87 авто Skoda, які, як і роком раніше, виробив методом великовузлового складання завод "Єврокар".

Виробництво автобусів просіло в 2,3 разу - до 27 штук (зокрема 25 од. на заводі "Черкаський автобус" і два - на ЗАЗ (у травні 2019 року відповідно до 30 і 9 од.). Водночас жодного автобуса не випустили Чернігівський автозавод корпорації "Еталон" (у травні-2019 - 12 од.), завод "Часовоярські автобуси (9 од.) і корпорація "Богдан" (3 од.).

Позитивна динаміка у травні відмічена тільки в секторі комерційної автотехніки - випущено лише 12 од. (всі - "Черкаським автобусом"), але це вдвічі більше торішнього травневого результату ("АвтоКрАЗ" не надає даних про виробництво своїх машин із серпня 2016 року).

З урахуванням травневих показників, у січні-травні поточного року виробництво автотранспорту в Україні прискорило темп падіння до аналогічного періоду минулого року до 35% (за підсумками чотирьох місяців він становив 24%) - до 1550 од., зокрема, випуск легкових авто знизився на 35% - до 1325 од. (усі - на "Єврокарі"), автобусів - на 41%, до 201 од., комерційних авто - зріс на 14%, до 24 од.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА