11:26 16.06.2020

"Електроважмаш" в обхід санкцій поставляв продукцію Брянському машзаводу, на харківському підприємстві відбуваються обшуки

2 хв читати
"Електроважмаш" в обхід санкцій поставляв продукцію Брянському машзаводу, на харківському підприємстві відбуваються обшуки

Правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактом розтрати у великих розмірах майна державного підприємства "Завод "Електроважмаш" (Харків).

Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, під час досудового розслідування встановлено, що протягом 2019-2020 років посадові особи "Електроважмашу" за відсутності контролю за забезпеченням прибутковості з боку його першого керівника уклали низку завідомо збиткових угод.

"Під виглядом договірних відносин з англійською фірмою поставка агрегатів та запчастин для тепловозів в обхід санкцій відбувалась напряму з ДП "Завод "Електроважмаш" до Брянського машинобудівного заводу, який є найбільшим виробником маневрових та магістральних тепловозів у Російській Федерації... При цьому продукція ДП, яке й так знаходиться у вкрай скрутному фінансовому становищі, реалізовувалась за вартістю, значно нижчою від фактичної собівартості", - йдеться в повідомленні.

За інформацією прокуратури, всі розрахунки здійснювали в російських рублях.

За попередніми даними, збитки, завдані "Електроважмашу" внаслідок двох постачань тягових агрегатів, становить 1 млн 100 тис. грн.

Ще низку постачань за вже підписаними посадовими особами підприємства специфікаціями не було здійснено через незавершений виробничий цикл.

Наразі в приміщеннях "Електроважмашу" відбуваються обшуки з метою вилучення доказів злочинної діяльності посадових осіб підприємства, зокрема - з реалізації за аналогічною схемою інших видів продукції. Встановлюють осіб, причетних до скоєння кримінального злочину.

Досудове розслідування провадження за ч. 4 ст. 191 КК України здійснює Індустріальний відділ поліції ГУ НП в Харківській області, оперативний супровід - Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України. Процесуальне керівництво - Харківська місцева прокуратура №3.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА