15:23 16.06.2020

Промисловці та підприємці просять про термінову зустріч із Зеленським для обговорення антикризових заходів у промисловості

2 хв читати
Промисловці та підприємці просять про термінову зустріч із Зеленським для обговорення антикризових заходів у промисловості

Провести якнайшвидше особисту зустріч для обговорення плану невідкладних антикризових дій у промисловості пропонують президенту України Володимиру Зеленському промисловці, підприємці та роботодавці України, повідомляє прес-служба Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП).

"Представники потужних структурованих об'єднань та організацій промисловців, Антикризової ради громадських організацій, великих бюджетоутворюючих промислових підприємств звернулися до президента щодо необхідності проведення зустрічі у зв'язку із поглибленням соціально-економічної, фінансової кризи, накопиченням негативних факторів у промисловому комплексі України внаслідок карантину з причин вірусної інфекції COVID-19 та несприятливих змін на світових ринках", - йдеться в повідомленні прес-служби в четвер.

У доданому тексті звернення нагадується, що у квітні поточного року падіння промвиробництва в Україні становило 16,2% порівняно з квітнем 2019 року, в гірничо-металургійному комплексі - близько 30%, машинобудуванні - 19%. У будівництві за січень-квітень виробництво скоротилося на 8,7% проти відповідного періоду попереднього року. Безробіття сягає 12%.

"Якщо за таких показників не задіяти термінових надзвичайних системних заходів, результати року можуть бути дуже складними", - зазначають промисловці.

На їхню думку, необхідно сформувати державну стратегію економічного, індустріально-інноваційного розвитку та програми підтримки пріоритетних галузей промисловості, включаючи кредитну, податкову, бюджетну сфери, задіяти механізми сучасного державного протекціонізму.

"Не можна допустити скочування економіки в сировинну яму (до пандемії 72% експорту становила продукція сировинного типу), оскільки це шлях перетворення країни на придаток розвинених держав, експортера сировини та дешевої робочої сили, знищення технологічних виробництв, збіднення людей і втрати економічного суверенітету", - йдеться у зверненні.

Звернення підписали, зокрема, голова УСПП Анатолій Кінах, голова ради ФРУ Дмитро Олійник, президент ТПП Геннадій Чижиков, голова Ради підприємців при Кабміні Леонід Козаченко, низка профільних асоціацій, Союз хіміків України, Ліга страхових організацій України, Український кредитно-банківський союз, великі промвиробництва ("Мотор Січ", Крюківський вагонзавод, "АвтоКрАЗ", "Нібулон", "УкрАВТО", "НКМЗ", корпорація "Електрон" та ін.).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА