12:41 17.06.2020

ВР ухвалила закон про планування використання земель

2 хв читати
ВР ухвалила закон про планування використання земель

Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроект №2280, яким пропонується врегулювати питання встановлення меж і комплексного просторового планування територій громад.

Відповідний законопроект підтримали 320 народних депутатів у середу.

Законопроект встановлює, що цільове призначення земділянки визначає її власник самостійно, відомості про обраний власником вид цільового призначення ділянки вносять до Державного земельного кадастру. Встановлення та зміна виду цільового призначення земділянки її власником не потребує розроблення документації із землеустрою та ухвалення рішень органами влади, органами місцевого самоврядування (окрім земель оборони).

У законопроекті пропонується врегулювання питань встановлення меж громад; комплексного просторового планування територій громад, при цьому скасовується необхідність розроблення декількох, споріднених за змістом, видів містобудівної документації та документації із землеустрою.

Пропонується також унормування питань, пов'язаних із затвердженням такої документації; нормування формування електронної картографічної основи для планування території; забезпечення реального зв'язку програм соціально-економічного розвитку з документацією з просторового планування; створення механізму врахування громадських та приватних інтересів через громадські обговорення.

Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький на своїй сторінці у Facebook після голосування за закон написав, що ухвалений закон є частиною комплексної земельної реформи.

Заступник міністра повідомив, що законопроект передбачає: надання сільським, селищним, міським радам функцій планування території і в межах населених пунктів, і за їх межами; внесення відомостей про обмеження у використанні земель, визначених містобудівною документацією, до Державного земельного кадастру; надання комплексним планам просторового розвитку територій громад, генеральним планам населених пунктів, детальним планам території статусу одночасно містобудівної документації та документації із землеустрою; резервування земель для розміщення суспільно-корисних об'єктів (доріг, мостів, ліній електропередачі, об'єктів оборони тощо).

Авторами законопроекту "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо планування використання земель" є 11 депутатів фракції "Слуга народу" та один із депутатської групи "За майбутнє".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: Хто зможе не платити

Кабмін пропонує ВР ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною

Кількість вакансій на ринку праці зросла до нового рекорду з початку війни

Голова Держенергонагляду допускає доцільність підвищення тарифів на е/е у 2024 р. з метою відновлення енергооб'єктів

Шмигаль: У квітні Україна вийшла на обсяги експорту, співставні з довоєнними місяцями

Група "Нафтогаз" у 2023 р. отримала 23,1 млрд грн чистого прибутку проти 79,1 млрд грн збитку у 2022 р.

"Укренерго" фіксує зростання споживання е/е через похолодання

Фонд енергоефективності запускає програму "ГрінДІМ" для ОСББ та ЖБК

Енергетики повернули світло майже всім споживачам Сумщини, знеструмленим після ударів РФ по енергооб'єктах у понеділок - Міненерго

"Укрнафта" й АРМА звернулися до АМКУ по дозвіл на концентрацію для управління активами групи "Татнефть"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА