15:24 17.06.2020

Кабмін установив пріоритетне використання українського вугілля на ТЕС

1 хв читати
Кабмін установив пріоритетне використання українського вугілля на ТЕС

Кабінет Міністрів визначив пріоритетним використання вугілля у виробництві електричної енергії на теплоелектростанціях України.

Відповідне розпорядження "Про забезпечення паливної збалансованості електроенергетичної галузі України та безпеки постачань електричної енергії" було ухвалено на засіданні уряду в середу з умовою дводенного доопрацювання.

"Розпорядження передбачає пріоритетне використання вітчизняного енергетичного вугілля для виробництва електричної енергії на теплових електростанціях", - прокоментувала в.о. міністра енергетики Ольга Буславець.

Вона нагадала, що у квітні для забезпечення фізичної та паливної збалансованості енергосистеми міністерство оновило прогнозний енергетичний баланс, на підставі якого, зокрема, було розраховано й паливну складову. Проте за результатами моніторингу в травні-червні структури виробництва та паливного балансу було встановлено, що низка теплових електростанцій не дотримується раніше визначених показників.

Зокрема, йдеться про зниження обсягів споживання вітчизняного вугілля при виробництві е/е і його заміщення природним газом.

"Така ситуація щодо штучного зниження попиту на вітчизняне вугілля є неприпустимою з урахуванням того, що це призводить до призупинення роботи шахт, вимушеного простою, затримки виплати зарплати шахтарям і загалом зростання соціально-економічної напруженості в регіонах", - сказала Буславець.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА