18:32 18.06.2020

"Нафтогаз" має намір збільшувати обсяг ВДЕ в майбутньому - Коболєв

2 хв читати
"Нафтогаз" має намір збільшувати обсяг ВДЕ в майбутньому - Коболєв

НАК "Нафтогаз України" планує розширювати присутність на ринку відновлюваної енергетики України в майбутньому й активно вивчає можливості для цього.

"Ми вийшли на ринок генерації через сонячні станції, тобто через ринок відновлюваної енергії, і маємо намір збільшити обсяги ВДЕ компанії в майбутньому", - заявив голова правління НАК Андрій Коболєв під час онлайн-дискусії "Нафтогаз. Що далі?" в четвер.

За його словами, компанія продовжує будувати об'єкти ВДЕ й активно вивчає можливості роботи на ринку відновлюваної енергетики, а також "розпочала імплементацію деяких опцій у цьому плані".

"Якщо говорити про те, куди має намір розширюватися "Нафтогаз", то це також відновлювана енергетика, зокрема біогаз, водень, що є трендом в Європі. Усе це перебуває в периметрі наших інтересів", - наголосив Коболєв.

Водночас він зазначив, що компанія не вбачає можливості повноцінно працювати на ринку електроенергії як торговець ресурсом.

"Дійсно, "Нафтогаз України" торгував електроенергією. У нас досі є контракти, які дають змогу це робити. Але те, що ми нині спостерігаємо на ринку - дисбаланси і неплатежі, суттєво обмежує наше бажання працювати на ньому. Тому ми припинили більш-менш масштабну експансію на ринок, чекаючи на стабілізацію", - роз'яснив голова правління НАК.

За його словами, до відновлення балансу ринок електроенергії містить більше ризиків, ніж переваг.

Згідно з презентацією НАК, представленою під час дискусії, компанія планує реалізувати проект ВЕС "Мар’ївка" потужністю 20 МВт, дві ФЕС "Чуднів" та "Андріївка" на 33 МВт і 995 кВт відповідно.

За словами радника голови правління "Нафтогазу України" Олени Зеркаль, компанія проводить переговори з Єврокомісією про залучення коштів міжнародних фінансових організацій під реалізацію проектів, пов'язаних із відновлюваною енергетикою та енергоефективністю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Власники євробондів України створили спецкомітет для переговорів щодо боргу

"Інтергал-Буд" бере на себе воєнні ризики і гарантує добудову

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА