20:16 19.06.2020

Міненерго проведе позаплановий аудит діяльності шахти "Краснолиманська" - Буславець

2 хв читати
Міненерго проведе позаплановий аудит діяльності шахти "Краснолиманська" - Буславець

Міністерство енергетики прийняло рішення про проведення позапланового аудиту діяльності ДП "Вугільна компанія "Краснолиманська", за результатами якого буде визначена доцільність перебування на посаді її керівника, повідомила прес-служба Міненерго в п'ятницю ввечері.

У повідомленні наголошується, що міністерство стурбоване кризовою ситуацією на ДП, зокрема, в зв'язку із заборгованістю з зарплати і проблемними відносинами між держпідприємством і приватною структурою ТОВ "Краснолиманське".

"Виникла на шахті ситуація повинна бути вирішена в найкоротші терміни. Уряд вже прийняв рішення щодо пріоритетного використання вітчизняного вугілля тепловою генерацією. Також, держкомпанія "Центренерго" складе графік виплат шахтам. Це буде сприяти погашенню заборгованостей, виниклих через політику колишнього керівництва генкомпанії", - заявила в.о. міністра енергетики Ольга Буславець, слова якої наводить прес-служба.

Як повідомив на брифінгу в п'ятницю глава ФДМ Дмитро Сенниченко, згідно з графіком погашення заборгованості "Центренерго" перед вугільними підприємствами, в червні на це буде направлено 50 млн грн.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ініціюватиме порушення кримінальної справи щодо затримок оплати праці працівників ДП "Краснолиманська".

За словами т.в.о. міністра енергетики Ольги Буславець, вона найближчим часом зустрінеться для вирішення питання і з керівником ДП, і з керівником ТОВ "Краснолиманське", зазначивши, що саме на ньому, а не на держпідприємстві, ведеться видобуток вугілля.

Що стосується ПАТ "Центренерго", то Буславець зауважувала компанії на недоцільність використання газу для виробництва електроенергії при профіциті вітчизняного вугілля.

ТОВ "Краснолиманське", розташоване на території ДП "Краснолиманська", в грудні 2003 року уклало з вугільною компанією "Краснолиманська" договір на надання послуг виробничого характеру, продовжений у червні 2014 до грудня 2032 року.

ТОВ "Конкорд Консалтинг", що виступає радником з приватизації "Вугільної компанії "Краснолиманська", в кінці минулого року закликало керівництво Мінекоенерго змінити керівництво держпідприємства, зокрема, т.в.о. директора шахти Сергія Пидика, яке, на його думку, блокує процес підготовки шахти до продажу.

Гендиректор Concorde Capital Ігор Мазепа констатував, що держшахта в останні два роки працює не в інтересах держави, а виключно на приватну компанію, пов'язану з бізнесменом Віталієм Кропачовим, оскільки з березня 2018 року ДП "Краснолиманська" не видобуває вугілля, а все його шахтарі працюють на приватне ТОВ "Краснолиманське".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

Бюджет оборонних закупівель коштом держбюджету у 2024 році становить $6 млрд - Камишін

Кабмін спрощує умови для імпорту Україною електроенергії

ЄС може виділити Україні EUR1,5 млрд у квітні та EUR1,9 млрд у травні за Ukraine Facility

Графіки відключень е/е тривають у Харківській області, у денні години в енергосистемі профіцит - Міненерго

ЄС виділяє EUR121 млн на докапіталізацію ЄБРР для збільшення допомоги Україні

Учасники весняних зборів МВФ і Світового банку знову обговорять підтримку України

Агроекспортерам потрібно диверсифікувати ринки збуту, не очікуючи обмежень ЄС - Мінагрополітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА