12:22 22.06.2020

Профспілка "Антонова" позивається до Кабміну про виведення підприємства зі складу "Укроборонпрому"

2 хв читати
Профспілка "Антонова" позивається до Кабміну про виведення підприємства зі складу "Укроборонпрому"

Профспілка державного авіабудівного підприємства "Антонов" (Київ) звернулася до Окружного адміністративного суду Києва з позовом про скасування постанови Кабінету Міністрів України №269 від 31 березня 2015 року про передачу підприємства в управління концерну "Укроборонпром", повідомляється на сайті юридичної фірми "Ілляшев та Партнери" в понеділок.

На думку профспілки, зазначена постанова порушує права підприємства і була ухвалена з грубим порушенням Конституції, законів України "Про Кабінет Міністрів України", "Про захист економічної конкуренції" та "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності ".

У позові профспілки також зазначено, що передача в 2015 році цілісного майнового комплексу "Антонова" зі сфери управління Мінекономрозвитку в управління "Укроборонпрому" мала вкрай негативні наслідки, що відповідним чином позначилося на результатах господарської діяльності підприємства.

"В умовах втрати традиційних ринків збуту і багаторічної відсутності державних замовлень на розробку і будівництво літаків "Укроборонпром" протягом п'яти років фактично не надав ДП "Антонов" жодної допомоги. Натомість наразі концерн на чолі з Айваросом Абромавичусом є зайвою надбудовою, на утримання якої "Антонов" несе значні додаткові витрати", - наголошується в повідомленні.

За даними компанії, на утримання "Укроборонпрому" у 2018-2020 роках "Антонов" перерахував внески на суму 122 млн грн. Іще 74 млн грн у 2015-2019 роках "Антонов" за вказівкою держконцерну перерахував як фіндопомогу іншим підприємствам-учасникам концерну.

Як повідомлялося, 9 червня 2020 року "Укроборонпром" вирішив припинити повноваження президента держпідприємства "Антонова" Олександра Донця.

Окружний адміністративний суд Києва 15 червня призупинив дію рішення генерального директора держконцерну "Укроборонпром" Айвараса Абромавичуса від 9 червня 2020 року про звільнення президента "Антонова" Олександра Донця.

Слідом за цим керівництво "Укроборонпрому" ухвалило рішення про припинення повноважень Олександра Донця як президента ДП "Антонов" з 15 червня.

Первинна організація Профспілки авіабудівників України на ДП "Антонов" зареєстрована у 2000 році і входить до складу Профспілки авіабудівників України.

Юридична фірма "Ілляшев та Партнери" обслуговує "Антонов" із 1998 року.

Кабінет Міністрів України постановою Кабміну №269 від 31 березня 2015 року передав ДП "Антонов" (Київ) зі складу ДАК "Антонов" до складу держконцерну "Укроборонпром". Раніше "Антонов" входив у сферу управління Міністерства економрозвитку і торгівлі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА