19:55 29.06.2020

Fitch зберегло прогноз падіння світового ВВП на рівні 4,6% у 2020 р

2 хв читати
Fitch зберегло прогноз падіння світового ВВП на рівні 4,6% у 2020 р

Міжнародне рейтингове агентство Fitch зберегло оцінку падіння світового ВВП у поточному році на рівні 4,6%, повідомляється в доповіді Global Economic Outlook (GEO).

Це обумовлено явними доказами триваючого посилення економічної активності в останні тижні.

"Ознаки послідовних поліпшень активності стали яснішими за останній місяць, що надає впевненості у тому, що квітень став найнижчою точкою, викликаної коронавірусом рецесії, - вважає головний економіст Fitch Ratings Браян Коултон. - Проте, залишається високим ризик повторної появи вірусу і відновлення загальнонаціональних локдаунів, що може серйозно нашкодити очікуваному відновленню економіки".

З минулого GEO, опублікованого в кінці травня, з'явилися більш чіткі ознаки економічного відновлення, зокрема, різко зросли роздрібні продажі в США, Великій Британії та Іспанії у минулому місяці щодо квітня, покращилася ситуація на американському ринку праці, підвищилися індекси менеджерів закупівель (PMI) у травні і червні. Щоденні дані зазначають істотне підвищення кількості відвідувань магазинів і місць відпочинку після ослаблення обмежувальних заходів, введених для обмеження поширення коронавірусної інфекції. Крім того, досить швидко відновлюється активність у будівельній галузі, наголошується в огляді Fitch.

У КНР відновлення також тривало хорошими темпами в травні. В результаті прогноз для економіки Китаю вперше за довгий час був поліпшений - до зростання на 1,2% з очікуваних у травні 0,7%.

Крім цього, були покращені оцінки для Австралії (до зниження на 2,7% з 5% раніше) і Південної Кореї (до скорочення на 0,9% з 1,2%).

ВВП Німеччини, як очікується, в поточному році впаде на 6,3% проти колишнього прогнозу 6,7% через додаткове пом'якшення податково-бюджетної політики.

Загалом для єврозони тепер передбачається скорочення економіки на 8%, а не на 8,2%.

"Ми підтвердили прогноз падіння ВВП США на 5,6% після недавнього поліпшення статданих, але, як і раніше, очікуємо скорочення в економіці в другому кварталі на 9,9% у поквартальному вираженні (на 34% в річному), а недавнє зростання кількості нових випадків захворювання коронавірусом підвищує ризики більш значного зниження", - йдеться в повідомленні Fitch.

Також аналітики агентства погіршили прогнози для економік Бразилії (до падіння на 7% з 6%), Великої Британії (до зниження на 9% проти 7,8% раніше), Мексики (скорочення на 9,1% з проти 7,4% перш ), Росії, Туреччини, ПАР і Індонезії. До того в другому кварталі падіння британського ВВП може досягти 15%.

У 2021 році Fitch припускає збільшення глобального ВВП на 4,9%.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На одній із ТЕС у понеділок виникла пожежа - Міненерго

"Автомагістраль-Південь" візьме участь у будівництві аеропорту поруч із Бухарестом

Майже третина опитаних українців вважає розслідування порушень законів підприємцями як тиск на бізнес - соцопитування КМІС

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

Польські порти завантажені на 60% від своєї потужності, на частку українського транзитного зерна припадає 10% - польські ЗМІ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання для 40 тис. абонентів у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях

Тарифи на зберігання газу в ПСГ України залишаться незмінними до 1 квітня 2025 р. - "Нафтогаз"

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА