14:05 30.06.2020

Аеропорт "Київ" скоротить 50% співробітників для недопущення банкрутства

2 хв читати
Аеропорт "Київ" скоротить 50% співробітників для недопущення банкрутства

Міжнародний аеропорт "Київ" ім. Сікорського розпочинає поетапне скорочення своїх співробітників, на тлі кризи авіаційної галузі через пандемію коронавірусу, повідомила прес-служба аеропорту у вівторок.

Наразі підрозділ аеропорту вирішує, кого зі співробітників звільнити і як оптимізувати роботу підприємства.

"Ми прогнозуємо повільне відновлення попиту на авіаперельоти й очікуємо повернення до докарантинного рівня лише через декілька років. Самостійно, без допомоги держави, столичному аеропорту не вижити. На жаль, нам доведеться скоротити 50% персоналу, зокрема висококваліфікованих фахівців галузі", - заявив генеральний директор керуючої компанії "Мастер-Авіа" Олег Левченко.

В аеропорту також зазначили, що проблему ускладнила також і відсутність будь-якої реакції та допомоги від уряду, профільного міністерства та влади Києва при тому, що керівництво аеропорту неодноразово зверталося по допомогу до влади.

Загалом, за даними підприємства, в КП МА "Київ" і ТОВ "Мастер-Авіа" працюють майже 2 тис. осіб. У суміжних підприємствах, які співпрацюють з аеропортом, ще 8 тис. співробітників.

Як повідомлялося, раніше аеропорт звернувся до президента й уряду України, а також до мера Києва з проханням вжити низку заходів, спрямованих на надання допомоги для його підтримки у зв'язку з карантином, а саме: надати фіндопомогу у сумі 22 млн грн на місяць для виплати зарплати співробітникам і підтримки аеродрому та аеропорту у робочому стані до досягнення пасажиропотоку 20 тис. пасажирів на виліт на місяць; усунути обмеження для аеропорту "Київ" у частині виконання рейсів у період призупинення польотів; виділити цільову субсидію в розмірі $15 на одного пасажира для надання знижок авіакомпаніям на період 1,5-2 роки для відновлення пасажиропотоку; надати допомогу у рефінансуванні кредиту в сумі $28 млн під мінімальний відсоток і з довгостроковим терміном погашення; а також надати пільги з податку на землю для ТОВ "Мастер-Авіа" і КП "Міжнародний аеропорт "Київ".

Аеропорт "Київ" - другий за пасажиропотоком аеропорт України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА