19:01 30.06.2020

Нацрада реформ принципово підтримала революційну реформу митниці - Саакашвілі

1 хв читати
Нацрада реформ принципово підтримала революційну реформу митниці - Саакашвілі

Нацрада реформ при президентові України підтримала, в принципі, революційну реформу митниці, запропоновану Офісом простих рішень і результатів, заявив голова виконкому Нацради реформ Міхеіл Саакашвілі.

"Усі вантажі проходитимуть максимум за 15 хвилин у відкритому митному просторі. Замість 26-15-19 документів будуть лише два (інвойс і транспортний документ - ІФ). Машини будуть розмитнюватися не за маніпуляцією вартістю, а за формулою: кубатура, код випуску тощо", - сказав він на брифінгу за підсумками першого засідання Нацради.

"Буде усунено інститут "рішал", митних брокерів, і людина сама заповнюватиме митну декларацію", - додав Саакашвілі.

Згідно з матеріалами, наявними в розпорядженні агентства, планується залишити на кордоні лише митників і прикордонників, а до "зеленого" й "червоного" коридорів додати "жовтий" і "синій" (пост-аудит).

Серед інших пропозицій - криміналізація контрабанди (від 3 до 5 років за звичайними товарами й до 7 років - за підакцизними), підвищення зарплат митників, мінімум людського чинника й автоматизація, уніфікація ставок мит.

Ще одним нововведенням у реформі є надання функцій глави митниці першому заступнику міністра фінансів, який взаємодіятиме з податковою службою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА