20:44 30.06.2020

На Нацраді реформ представили концепцію реформи митниці - створення "відкритих митних просторів" і посилення відповідальності за контрабанду

1 хв читати
На Нацраді реформ представили концепцію реформи митниці - створення "відкритих митних просторів" і посилення відповідальності за контрабанду

Під час засідання Національної ради реформ, яке відбулося під головуванням президента України Володимира Зеленського, обговорили першочергові законопроекти щодо реформування галузей економіки, які доопрацюють Кабінет Міністрів і Верховна Рада.

Зокрема, як повідомляє прес-служба глави держави, на засіданні у вівторок було представлено концепцію реформування митниці.

Зазначалося, що митниця має відійти від бюрократичних процедур і стати зручним сервісом для бізнесу.

"Створення мережі "відкритих митних просторів" сприятиме підвищенню зарплат митників, модернізації інфраструктури митниць, відбудеться автоматизація та диджиталізація митної системи", - йдеться в повідомленні.

"Головною концепцією відкритого митного простору є те, що ми відходимо від класичного штампа й перетворюємо це на платний сервіс", - зазначив голова виконавчого комітету реформ Міхеіл Саакашвілі.

Реформа також передбачає посилення відповідальності за контрабанду.

Крім того, пропонується уніфікувати митні ставки. Наразі Україна є одним з антирекордсменів у світі за кількістю ставок мита.

"Якщо ми говоримо про митну реформу, в нас має бути менеджер - це керівник митниці, який зможе впровадити (реформу - ІФ) у життя", - сказав Зеленський, підбиваючи підсумок обговорення.

Глава держави наголосив, що людина, яка відповідає за реалізацію реформи, має також відповідати за терміни її впровадження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА