13:16 01.07.2020

Зеленський затвердив схему ротації членів НКРЕКП до 2025 року і визначив першою на вихід Антонову

2 хв читати
Зеленський затвердив схему ротації членів НКРЕКП до 2025 року і визначив першою на вихід Антонову

Президент України Володимир Зеленський затвердив схему ротації членів Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), до 2025 року.

Згідно з розміщеним на сайті президента указом №258/2020 року, першою (до 1 липня 2020 року) ротація застосовується до члена комісії Олени Антонової.

Ще через рік ротація торкнеться Оксани Кривенко (до 1 липня 2021 року), далі - Олексія Магди (до 1 липня 2023 року), потім Ольги Бабій і Дмитра Коваленка (до 1 липня 2024 року), а після Руслана Кайдаша і Валерія Тарасюка (до 1 липня 2025 року).

Як повідомлялося, згідно із законом про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конституційних принципів у сферах енергетики та комунальних послуг, ухваленим наприкінці 2019 року, НКРЕКП набуває статусу центрального органу виконавчої влади із спеціальним статусом, для чого не потрібне проведення процедур, пов'язаних із ліквідацією і реорганізацією державних органів.

Діючі члени регулятора продовжують здійснювати свої повноваження протягом терміну, який становить різницю між шістьма роками і терміном їх перебування на посаді, але з урахуванням передбаченої законом ротації. Ротації підлягають по одному члену регулятора до 1 липня 2020-2021 рр., а також до 1 липня 2023 року, потім - по два члени НКРЕКП щорічно до 1 липня 2024-2025 рр. Закон передбачає схему ротації членів НКРЕКП із поіменним списком, яку затверджує президент України.

Діючі члени комісії Дмитро Коваленко, Олена Антонова та Оксана Кривенко призначені на свої посади за результатами відкритого конкурсу 29 травня 2018 року, Ольга Бабій, Руслан Кайдаш, Олексій Магда і Валерій Тарасюк (обраний таємним голосуванням головою НКРЕКП 4 листопада 2019 роки) - указами президента від 29 жовтня 2019 року без конкурсів.

Кабінет Міністрів наприкінці червня 2020 року розпорядився створити конкурсну комісію з відбору кандидатів на посади членів НКРЕКП, до якої увійшли радник в.о. міністра енергетики Сергій Чех, колишній член НКРЕКП Юрій Андрійчук, екс-голова "Укргазвидобування" Олег Прохоренко, експерт "Проекту енергетичної безпеки" USAID та екс-секретар конкурсної комісії НКРЕКП Світлана Голікова, колишній заступник міністра енергетики та захисту довкілля Олексій Рябчин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА