14:44 01.07.2020

Зеленський 1 липня вносить до ВР законопроект про інвестнянь, гарантії та пільги інвесторам на суму понад EUR30 млн

2 хв читати
Зеленський 1 липня вносить до ВР законопроект про інвестнянь, гарантії та пільги інвесторам на суму понад EUR30 млн

Президент України Володимир Зеленський вносить на розгляд Верховної Ради проект закону України "Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями" - так званий закон про "інвестиційних нянь", повідомила заступниця керівника Офісу президента Юлія Ковалів.

"Хочу розвінчати міфи та меми про "нянь", які заполонили медіапростір, та наголосити, що цей законопроект насамперед про надання низки стимулювальних інструментів державної підтримки інвестиційним проектам", - написала вона в середу на своїй сторінці у Faceboook.

Зокрема, за її словами, законопроект передбачає: закріплення гарантій інвестора через укладання прямого договору з урядом України на 15 років, призначення інвестиційного менеджера, уповноваженого на супровід інвестора у процесі підготовки та реалізації проекту; надання податкових пільг: звільнення від сплати податку на прибуток, звільнення від сплати мита та ПДВ при ввезенні в Україну нового устаткування чи обладнання; спрощене надання у користування земельних ділянок, необхідних для реалізації проекту; будівництво/реконструкція суміжної інфраструктури за рахунок держави (автомобільні шляхи, електричні та газові, тепло-, водо- мережі, інженерні комунікації тощо).

"Хочу наголосити, що загальний обсяг державної підтримки становитиме до 30% від суми інвестицій у проект", - наголосила Ковалів.

Вона зазначила, що цей законопроект підтримуватиме українських та іноземних інвесторів, сума інвестицій яких має становити щонайменше EUR30 млн. Вони повинні створити щонайменше 150 нових робочих місць із середньою заробітною платою працівників не менш як на 15% вищою за середню заробітну плату у відповідній сфері в регіоні. Проекти мають бути реалізовані за 5 років, термін дії спеціального інвестиційного договору з урядом України - 15 років.

"Хочу наголосити, що державна підтримка інвестицій – це важливий фактор для інвесторів при обранні ринку для інвестування. Це слугує сигналом для інвесторів, що уряд відповідної країни готовий до довгострокового співробітництва. Досвід сусідніх країн демонструє, що наявність інструментів державної підтримки є суттєвою конкурентною перевагою в контексті нарощування обсягу стратегічних інвестиційних проектів. За останні 20 років Україна залучила в середньому втричі менше інвестицій, ніж країни-сусіди", - пояснила заступниця голови ОП.

Ковалів наголосила, що цим законопроектом держава хоче запевнити інвесторів у політичній готовності України до підтримки інвестиційної діяльності, й закликала Верховну Раду ухвалити його найближчим часом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА