20:03 01.07.2020

Уряд Японії профінансує п'ять проектів ООН і МКЧХ на $ 4,2 млн для допомоги Україні

2 хв читати
Уряд Японії профінансує п'ять проектів ООН і МКЧХ на $ 4,2 млн для допомоги Україні

Уряд Японії надасть Україні в 2020 році $ 4,2 млн допомоги, профінансувавши п'ять проектів, які будуть впроваджуватися агентствами системи ООН в Україні та Міжнародним Комітетом Червоного Хреста (МКЧХ) для задоволення гуманітарних потреб, підтримки вразливих верств населення, відновлення східних областей України і невідкладної допомоги системі охорони здоров'я України для військовослужбовців.

"Сьогодні я дуже радий повідомити, що Японія вирішила профінансувати ще п'ять нових проектів на загальну суму $ 4.23 млн, які будуть імплементовані в 2020 році через чотири агентства ООН, якими є Програма розвитку ООН (ПРООН), Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), Міжнародна організація з міграції (МОМ) та Управління ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС), а також Міжнародний комітет Червоного хреста. З цими проектами на цей рік загальна кількість допомоги Східним регіонами досягла $ 51,4 млн", - сказав посол Японії в Україні Такаші Кураі на онлайн-прес-конференції в середу.

Дипломат зазначив, що підтримка Японії для східних регіонів України включає розвиток місцевого малого та середнього бізнесу, відновлення пошкоджених будинків для внутрішньо переміщених осіб, придбання медичного обладнання, гарантування економічної безпеки людей.

Кураі також додав, що в той час, як світ бореться з пандемією Covid-19, посольство Японії працює над новими проектами, метою яких є забезпечення України медичним обладнанням та медикаментами для боротьби з новим коронавірусом.

"Японія запевняє вас у готовності продовжувати надання підтримки Україні у відстоюванні її суверенітету і територіальної цілісності, як і за часів здобуття нею незалежності, допомагаючи в імплементації реформ для демократизації економічного розвитку як у двосторонньому форматі, так і у співпраці з міжнародними організаціями та членами G7", - підкреслив посол.

За його словами, за останні 29 років Японія надала незалежній Україні допомогу на $ 3,1 млрд у широкому спектрі сфер, зокрема $ 1,87 млрд допомоги східній Україні з 2014 року.

"Одним із пріоритетів допомоги Японії сьогодні є поліпшення безпеки та добробуту місцевим жителям в Донецькій і Луганській областях", - сказав Кураі.

Віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков подякував партнерам за допомогу і зазначив, на що конкретно буде скеровано допомогу Японії.

"Наприклад, 1 млн 740 тис. доларів протягом 12 місяців плануються на надання невідкладної допомоги в рамках системи охорони здоров'я саме військовослужбовців в Україні. Це закупівля медичного обладнання. Друга значна сума - 910 тис., майже мільйон доларів, буде також протягом 12 місяців спрямована на підтримку внутрішньо переміщених осіб, які постраждали в результаті конфлікту. Це створення робочих місць і відновлення економічної інфраструктури через створення і розвиток сектора мікро, малих і середніх підприємств", - сказав Резніков.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА