21:12 01.07.2020

Комітет Ради рекомендує прийняти законопроект №2524 для полегшення роботи ФОП- "спрощенців" і усунення недоліків закону №466

2 хв читати
Комітет Ради рекомендує прийняти законопроект №2524 для полегшення роботи ФОП- "спрощенців" і усунення недоліків закону №466

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендує Верховній Раді прийняти в цілому законопроект про внесення змін до Податкового кодексу щодо функціонування електронного кабінету і спрощення роботи фізичних осіб-підприємців (ФОП) №2524, які усувають низку недоліків закону про вдосконалення адміністрування податків (№1210, після підписання - №466).

"Тепер ФОП- "спрощенці", нарешті, зможуть самі вибрати, як вести облік - на папері, в Excel або в електронному кабінеті. Неплатникам ПДВ потрібно буде тільки підводити щомісячні підсумки діяльності, а всім іншим - стежити за наявністю даних з обов'язкових полів типової форми", - прокоментував це рішення один із співавторів законопроекту і перший заступник голови комітету Ярослав Железняк (фракція "Голос").

За його словами, податкова служба також буде зобов'язана відправляти повідомлення-рішення та інші документи через електронний кабінет.

Железняк назвав серед переваг документа звуження можливості для податківців застосовувати відсутність ділової мети, скасування найбільш ризикових оціночних критеріїв, зменшення штрафів з ПДВ за операціями, звільненими від оподаткування, а також на розрахунки коригування до них.

"Дозволено нараховувати амортизацію за період невикористання основних засобів, наприклад, у зв'язку з їх модернізацією. Вирішується проблема з оподаткуванням додатковим акцизом сировини для виробництва вітчизняними виробниками мастильних матеріалів. Скасовано збільшення граничного терміну перевірок із зарплатних податків. Перенесено терміни введення норм про КІК на 2022. Уточнена концепція вини для притягнення особи до фінансової відповідальності за податкове правопорушення", - назвав інші переваги депутат.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА