11:08 02.07.2020

Бізнес-спільнота занепокоєна відставкою голови НБУ - AmChаm

1 хв читати
Бізнес-спільнота занепокоєна відставкою голови НБУ - AmChаm

Бізнес занепокоєний відставкою голови Національного банку Якова Смолія, що ставить під загрозу співпрацю з Міжнародним валютним фондом (МВФ), повідомив президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер.

"Бізнес-співтовариство дуже занепокоєне відставкою голови НБУ, майбутньою незалежністю НБУ і продовженням співпраці з МВФ", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Сильний і незалежний НБУ відіграє найважливішу роль у макроекономічній стабільності України, оскільки він є потужним сигналом довіри для іноземних інвесторів. Тому тиск на правління НБУ є негативним сигналом для інвесторів, міжнародних партнерів та компаній, які працюють в Україні", - пояснив Гундер.

Він наголосив, що компанії-члени палати поважають Якова Смолія та високо оцінювали роботу його команди.

"Від імені наших компаній, Американська торговельна палата в Україні вручила нагороду до Дня Подяки "Вибір бізнес-спільноти 2019" НБУ за проведення ефективної монетарної політики, продовження очищення банківського сектора, захист незалежності НБУ та сприяння макроекономічної стабільності", - нагадав президент AmChаm.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА