08:17 03.07.2020

Завдяки ефективній боротьбі з тіньовими схемами і так званими "скрутками" держбюджет отримав додаткові кошти - Марченко

2 хв читати
Завдяки ефективній боротьбі з тіньовими схемами і так званими "скрутками" держбюджет отримав додаткові кошти - Марченко

Зміна підходів у роботі податківців уже дала відчутний результат для наповнення державного кошторису України. Про це у четвер, 2 липня, під час прес-конференції щодо поточної фінансово-економічної ситуації та стану виконання державного бюджету заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

Зокрема, в червні 2020 року до загального фонду держбюджету надійшло 112,9 млрд грн, розпис виконано на 105,5%. Додаткові надходження - плюс 5,8 млрд грн.

Загалом виконання червня за платежами ДПС становило 107,7%, що на 6,4 млрд грн більше за місячний розпис. При цьому відшкодовано 11,6 млрд грн ПДВ.

"Перевиконання плану податковою є результатом боротьби з тіньовими схемами і "скрутками" в ДПС. Це показник зупинення схем зі сплати ПДВ і фіктивного податкового кредиту. Такі злочинні явища відійшли в минуле. Про позитивні тенденції свідчить сума нарахування ПДВ (за декларацією травня), що становить 19,5 млрд грн. Це майже на 1 млрд перевищує відповідний показник минулого року за зменшення обсягів поставок на 20%. Загалом податкова ефективність за ПДВ на сьогодні становить 3,4% - і це є рекордним показником за півтора року", - наголосив Сергій Марченко.

За словами міністра фінансів, зупинити витік коштів із податкової вдалося завдяки підвищенню прозорості та підзвітності роботи податкових органів, кадровій ротації, вдосконаленню організаційної структури ДПС, поліпшенню якості сервісів, які надають платникам податків.

"Самі податківці змінили підхід до роботи. На сьогодні акцент на аналітичній складовій: дотримання ризик-орієнтованого підходу дає змогу працювати на випередження, а не з наслідками", - резюмував міністр фінансів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА