13:08 03.07.2020

Білорусь розраховує, що Україна здійснить роботи із проміру глибин у Дніпрі для проекту транскордонного водного шляху - посол

2 хв читати
Білорусь розраховує, що Україна здійснить роботи із проміру глибин у Дніпрі для проекту транскордонного водного шляху - посол

Карантинні обмеження перешкодили Україні та Білорусі здійснити спільні проміри глибин на річці Дніпро для реалізації транскордонного логістичного проекту, тому Білорусь розраховує, що українська сторона здійснить їх самостійно найближчим часом, заявив посол Білорусі в Україні Ігор Сокол.

"У нас були серйозні плани, і Міністерство інфраструктури України також готове підключитися до цієї проблеми. Потрібно було провести днопоглиблювальні роботи на вашій території, і українське Міністерство інфраструктури ще в грудні провело тендер, вибрали підрядну організацію... Але у зв'язку з пандемією, ситуацією, коли безпосередньо виконавці, робітники і дослідники не могли вийти на місцевість, проект призупинився. Роботи, як мені відомо, поки що не починалися. На річці Дніпро карантинні обмеження перешкодили здійснити спільні проміри глибин. Розраховуємо, що українська сторона здійснить їх самостійно найближчим часом", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Посол зазначив, що оскільки частина водного шляху проходить Чорнобильською зоною, потрібно було здійснити екологічні дослідження, з'ясувати, як підняття ґрунтів впливає на екологічну обстановку.

Крім того, він зазначив, що є дві можливості співпраці: тристоронній проект спільно з Польщею щодо водного шляху E40 і двосторонній проект між Україною та Білоруссю.

"У Білорусі реалізується інвестиційний проект будівництва річкового порту в Нижніх Жарах. Передбачається, що річкові судна класу "річка-море" перевозитимуть вантажі в обох напрямках річками Дніпро та Прип'ять із перевалкою вже в українських портах", - пояснив він.

Дипломат також наголосив, що Білорусь бачить готовність української влади до реалізації цього проекту.

"Звісно, повністю. Міністр інфраструктури України Владислав Криклій безпосередньо курирує цей об'єкт, тримає його на контролі", - додав Сокол.


Повний текст інтерв'ю з Соколом буде оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА