13:15 03.07.2020

Політику НБУ щодо низької інфляції підтримує абсолютна більшість українців - опитування

1 хв читати
Політику НБУ щодо низької інфляції підтримує абсолютна більшість українців - опитування

Рівень інфляції в Україні влаштовує 94% опитаних українців, 88% виступають проти ідей політиків щодо більш високого курсу долара в країні і лише 1% вважає, що політика Національного банку України (НБУ) за останні два роки призвела до занадто повільного зростання цін, свідчать результати опитування, проведеного дослідницькою компанією Gradus Research на замовлення Центру економічної стратегії (ЦЕС).

"У проекті постанови Верховної Ради фінансовий комітет парламенту звинувачує керівництво Нацбанку в надмірному фокусі на зниження інфляції і посиленні гривні. (...) Водночас результати опитування показують, що громадяни очікують від політиків і НБУ саме стабільних цін та курсу національної валюти", - зазначив виконавчий директор ЦЕС Гліб Вишлінський, слова якого наводить прес-служба центру.

Згідно з результатами опитування, оприлюдненими ЦЕС, майже 90% опитаних українців переконані, що зростання цін і девальвація гривні вигідні олігархам, а не простим людям.

Зазначено, що серед респондентів, які в другому турі виборів президента України в 2019 році голосували за Володимира Зеленського, 64% вважають, що ціни зростали занадто швидко, а серед тих, хто голосував за Петра Порошенка, - 49% влаштовує політика центробанку щодо підтримки цінової стабільності і 34% відзначають надмірно швидке зростання цін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА