13:20 03.07.2020

У Зеленського є кандидатури на посаду глави НБУ, він проводить консультації, - Гетманцев

2 хв читати
У Зеленського є кандидатури на посаду глави НБУ, він проводить консультації, - Гетманцев

Кандидатури на главу Національного банку України у президента Володимира Зеленського є, і вони обговорюються на консультаціях, заявляє голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев (фракція "Слуга народу").

"Кандидатури у президента є, він обговорює, він проводить консультації. З бізнесом банківським вчора говорив про вимоги до цієї людини - це вимоги до репутації, до професії - обов'язково має бути банкір, до порядності людини", - сказав Гетманцев журналістам у п'ятницю в Києві.

На запитання, як він оцінює кандидатуру голови правління "Укргазбанку" Кирила Шевченка, нардеп відповів: "Позитивно... це професіонал. Мені здається, що кейс із "Укргазбанком" є позитивним. Я гадаю, що це людина, яка здатна організувати роботу на такому високому рівні".

Гетманцев також розцінив як жарт пропозицію своїх колег про свою кандидатуру на посаду глави НБУ.

"Хлопці жартують! Я не погодився б. Я знаю вимоги до глави Національного банку і знаю, що я не відповідаю цим вимогам. Хоча б освіту візьмемо - у мене юридична освіта", - зазначив він.

Як повідомлялося, увечері 1 липня стало відомо, що глава НБУ Смолій подав президенту заяву про відставку й пояснив її систематичним політичним тиском, здійснюваним на НБУ протягом тривалого часу. "Своєю відставкою я прагну застерегти від подальших спроб підірвати інституційні основи центрального банку в Україні", - заявив Смолій.

Зеленський 2 липня прийняв його відставку і передав на розгляд Верховної Ради проект постанови про звільнення Смолія з посади глави НБУ, а парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав цю постанову.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА