16:52 03.07.2020

ВР звільнила голову АМКУ Терентьєва, "за" 226 голосів

2 хв читати
ВР звільнила голову АМКУ Терентьєва, "за" 226 голосів

Верховна Рада підтримала звільнення з посади голови Антимонопольного комітету України Юрія Терентьєва.

На засіданні у п'ятницю відповідне рішення підтримали 226 народних депутатів.

Зокрема, відставку Терентьєва підтримали 183 депутати фракції "Слуга народу", 23 депутати фракції "Опозиційна платформа - За життя", депутатська група "Партія "За майбутнє" дала 6 голосів за відставку Терентьєва, депутатська група "Довіра" - 10 голосів, позафракційні депутати - 4 голоси.

Фракції "Європейська солідарність", "Батьківщина" й "Голос" не дали на підтримку цього рішення жодного голосу, проте жоден народний депутат не проголосував проти.

Самого Терентьєва в залі засідань при цьому не було.

2 липня голова АМКУ направив голові Верховної Ради Дмитру Разумкову заяву про відкликання поданої напередодні заяви про відставку. "Прошу не розглядати заяву від 1 липня 2020 року та не вносити її до порядку денного ані Верховної Ради, ані профільних комітетів", - ідеться в документі, який Терентьєв оприлюднив на своїй сторінці у Facebook у четвер.

Однак спікер ВР на засіданні 3 липня заявив, що ця заява чинною не є, і "чинною залишається тільки перша заява про відставку".

Раніше інформоване джерело повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що заява про відставку стала результатом конфлікту, проте залишалася ймовірність, що справа обмежиться лише цим.

Головред "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов стверджує, що президент України Володимир Зеленський на нараді в Офісі президента змусив Терентьєва написати заяву про відставку через багатомільярдний штраф, накладений антимонопольним відомством на тютюнового монополіста компанію "Тедіс".

У середині вересня 2019 року Зеленський повідомив, що голова АМКУ Терентьєв, призначений на цю посаду в травні 2015 року, поки що збереже її. "Що стосується антимонопольної політики, ми перезапускаємо Антимонопольний комітет. Уже змінили заступників. Подивимося, як працює голова АМК", - сказав тоді глава держави.

Термін повноважень голови комітету і держуповноважених згідно із законом становить сім років. "Голова Антимонопольного комітету може бути звільнений з посади у разі вчинення ним злочину та у зв'язку з неможливістю виконання обов'язків через стан здоров'я. Голова АМКУ має право заявити про свою відставку президенту країни", - закріплено в законі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА