12:36 08.07.2020

Офіс UkraineInvest стане базою для "інвестиційних нянь" - Петрашко

2 хв читати
Офіс UkraineInvest стане базою для "інвестиційних нянь" - Петрашко

Державний офіс із залучення і підтримки інвестицій UkraineInvest стане базою для "інвестиційних нянь" у разі підтримки парламентом президентського законопроекту про "інвестнянь" (№3760), повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

"Ми надали цій структурі нового дихання. По суті, вона стане базою для "інвестиційних нянь", коли парламент підтримає президентський закон", - сказав він.

Петрашко нагадав, що в рамках перезапуску офісу було сформовано нову наглядову раду, яку очолив екс-глава уряду Аджарії Леван Варшоломідзе, заступником голови стала Алекса Чопівська.

"До НР входять Андрій Гундер, керівник Американської торговельної палати, Ганна Дерев'янко (виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації - ІФ), Юлія Ковалів від Офісу президента (заступник глави ОП - ІФ), Сергій Цівкач (голова правління C.A.S.E.S. International - ІФ) - один із керівників операційно", - додав міністр.

При цьому він наголосив, що не має сумніву в ухваленні Верховною Радою президентського законопроекту про держпідтримку інвестпроектів зі значними інвестиціями.

"А я впевнений, що це відбудеться, тому що це один із найпрогресивніших нових проектів. Він пропонує пільги й переваги для нових інвесторів - надання землі на пільгових умовах, звільнення від сплати податку на прибуток, від сплати певних імпортних мит у межах 30% від вартості проектів протягом 10 років. Інвестиційний договір підписуватиметься з Кабміном. Це буде практична допомога", - пояснив глава Мінекономіки.

Як повідомлялося, законопроект №3760 президент вніс до парламенту 1 липня. Документ передбачає: закріплення гарантій інвестора шляхом укладення прямого договору з урядом України на 15 років, призначення інвестиційного менеджера, уповноваженого на супровід інвестора в процесі підготовки та реалізації проекту; надання податкових пільг - звільнення від сплати податку на прибуток, звільнення від сплати мита й ПДВ у разі ввезення в Україну нового устаткування; спрощене надання в користування земельних ділянок, необхідних для реалізації проекту; будівництво/реконструкція суміжної інфраструктури коштом держави (автомобільні дороги, електричні й газові, теплові мережі, водні мережі, інженерні комунікації тощо).

Пропонується підтримувати українських та іноземних інвесторів, сума інвестицій яких має становити мінімум EUR30 млн.


Повний текст другої частини інтерв'ю з Ігорем Петрашком буде розміщено в стрічці економічних новин і на сайті агентства "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА