11:09 09.07.2020

Компанії групи "Нафтогаз" запропонували у конкурсі на постачальника останньої надії для населення маржу 0% і 5%

2 хв читати

ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" готова стати постачальником останньої надії (ПОН) на ринку природного газу для населення з маржею 0%, а материнська компанія групи - з маржею 5%, повідомив голова НАК Андрій Коболєв на своїй сторінці у Facebook.

"Ми подали дві пропозиції - вигідну і дуже вигідну... Для довідки, надбавка ПОН до ціни в електроенергетиці - 25%. Але ми вважаємо, що бути постачальником останньої надії - це не про заробіток, а про відповідальність і надійність", - наголосив голова "Нафтогазу".

Коболєв зазначив, що ГПК "Нафтогаз" вже має всі необхідні сервіси для роботи з побутовими споживачами, тому що наявна інфраструктура дає змогу взяти на себе зобов'язання ПОН з нульовою маржею.

"Компанія не вимагає додаткових вкладень і не планує заробляти на клієнтах, яким не пощастило з попереднім постачальником", - пояснив голова НАК.

"Дуже цікаво, з якими пропозиціями прийшли наші колеги на конкурс. Але у будь-якому разі, ми впевнені, що конкурсна комісія стане на сторону споживача і обере постачальника з найвигіднішими та надійними умовами", - резюмував він.

Як повідомлялося, відкриття ринку природного газу для побутових споживачів було заплановане на 1 травня 2020 року (https://interfax.com.ua/news/interview/666824.html), але у зв'язку із запровадженням карантину через поширення COVID-19 терміни були перенесені на два місяці.

Однак потім термін запуску ринку був відкладений ще на місяць. За словами глави Міненерго Ольги Буславець, це пов'язано з необхідністю проведення конкурсу з відбору ПОН на газовому ринку для населення, який Міненерго оголосило 30 червня.

Компанія, яку за результатами конкурсу визначать ПОН, повинна буде постачати газ споживачам за ціною, за основу якої береться середньоарифметична ціна торгів на NCG за 1-22-ге число місяця, що передує місяцю постачання. Середньоарифметичне значення фактичних цін (Settlement Price) газу на наступний місяць постачання (Front Month) на хабі NCG за 1-22-ге число береться з даних на сайті біржі Powernext/EEX.

Окрім наявності ліцензії на постачання газу, претенденти мають пред'явити наявність активів у вигляді грошей на рахунках для купівлі газу або його запасів у підземних сховищах обсягом щонайменше 3,514 млрд куб. м.

ПОН зобов'язаний протягом 60 днів постачати газ споживачеві, якщо той залишився без постачальника цього ресурсу.

Конкурсні пропозиції претендентів на ПОН приймалися до 17:00 8 липня 2020 року.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА