12:22 10.07.2020

Міненерго обрало постачальником останньої надії на ринку газу для населення ГК "Нафтогаз України"

2 хв читати
Міненерго обрало постачальником останньої надії на ринку газу для населення ГК "Нафтогаз України"

Міністерство енергетики визначило постачальником останньої надії (ПОН) на ринку природного газу для населення ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України".

Як повідомляється на сайті відомства, відповідне рішення в п'ятницю ухвалила конкурсна комісія: "за" проголосували п'ять членів комісії (загалом у комісії сім членів - ІФ).

Цінова пропозиція ГК "Нафтогаз України" становила 2711,86 грн за 1 тис. куб. м із ПДВ з націнкою 0%.

Загалом на конкурс пропозиції подали три компанії, але після розгляду документів одну з них не було допущено до конкурсу.

Як повідомлялося, відкриття ринку природного газу для побутових споживачів було заплановане на 1 травня 2020 року, але у зв'язку із запровадженням карантину через поширення COVID-19 терміни були перенесені на два місяці. Однак згодом термін запуску ринку було відкладено ще на місяць. За словами глави Міненерго Ольги Буславець, це було пов'язано з необхідністю проведення конкурсу з відбору ПОН, який Міненерго оголосило 30 червня.

ПОН зобов'язаний протягом 60 днів постачати газ споживачу, якщо той залишився без постачальника цього ресурсу. За основу ціни постачання береться середньоарифметична ціна торгів на хабі NCG за 1-22-ге число місяця, що передує місяцю постачання.

Окрім наявності ліцензії на постачання газу, претенденти мають пред'явити наявність активів у вигляді грошей на рахунках для купівлі газу або його запасів у підземних сховищах обсягом не менше ніж 3,514 млрд куб. м.

Конкурсні пропозиції претендентів на ПОН приймали до 17:00 8 липня 2020 року. Про подання заявок на нього заявили НАК "Нафтогаз України" і його "дочка" ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України". Остання готова стати ПОН із маржею 0%, тоді як материнська компанія групи - з маржею 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На одній із ТЕС у понеділок виникла пожежа - Міненерго

"Автомагістраль-Південь" візьме участь у будівництві аеропорту поруч із Бухарестом

Майже третина опитаних українців вважає розслідування порушень законів підприємцями як тиск на бізнес - соцопитування КМІС

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

Польські порти завантажені на 60% від своєї потужності, на частку українського транзитного зерна припадає 10% - польські ЗМІ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання для 40 тис. абонентів у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА