20:37 13.07.2020

Лівія знову оголосила форс-мажор на експорт нафти

2 хв читати
Лівія знову оголосила форс-мажор на експорт нафти

Лівійська національна нафтова корпорація (NOC) знову оголосила форс-мажор на весь експорт нафти з країни.

"Національна нафтова корпорація Лівії беззастережно засуджує відновлення блокади експорту лівійської нафти і закликає Раду Безпеки ООН притягнути до відповідальності держави, відповідальні за це. NOC була змушена оголосити форс-мажор на весь експорт нафти з Лівії", - наголошується в повідомленні корпорації.

Експорт лівійської нафти відновився в п'ятницю 10 липня з навантаження нафтового танкера в найбільшому порту Es Sider. Однак 11 липня збройні сили Халіфи Хафтара (KHAF) наказали припинити подальший експорт, змінивши свою позицію на переговорах. За інформацією NOC, інструкції про припинення провадження були дані KHAF з боку ОАЕ.

"Це викликає глибоке розчарування, особливо після неодноразових заяв високопоставлених представників ОАЕ минулого тижня на підтримку міжнародних зусиль з відновлення видобутку нафти в Лівії. Вагнер і сирійські найманці наразі займають нафтовий порт Ес-Сідер, а Вагнер і суданські найманці перебувають у таборі в безпосередній близькості від нафтового родовища Шарара, запобігаючи поставкам лівійської нафти", - йдеться в повідомленні.

NOC закликає всіх найманців піти з лівійських нафтових об'єктів.

"Ми високо цінуємо зусилля ООН і США щодо відновлення видобутку лівійської нафти і запобігання ескалації конфлікту", - сказав глава NOC Мустафа Саналла. "Якщо ці зусилля зазнають невдачі, як, мабуть, і буде, повинні бути наслідки для дій низки держав, які підривають заснований на правилах міжнародний порядок і руйнують Лівію. Вони представляють серйозну загрозу для Лівії і глобальної безпеки", - зазначив Саналла.

"Позиція NOC під час переговорів була зрозумілою: вона підтримує всі заходи щодо забезпечення прозорості державних фінансових механізмів і виступає проти будь-яких заходів, які підривають суверенітет Лівії. Відновлена блокада демонструє нагальну необхідність кроків з підвищення фінансової прозорості, супроводжуваних реформою безпеки на нафтових установках", - сказав він.

У січні 2020 року Лівійська національна армія (ЛНА) на чолі з фельдмаршалом Халіфою Хафтаром заблокувала об'єкти нафтової промисловості напередодні міжнародних переговорів в Берліні щодо нормалізації ситуації в Лівії. До переліку цих об'єктів входять морські експортні термінали, родовища і нафтопроводи на сході і південному сході країни. В результаті робота нафтової інфраструктури країни щодо всього виробничого ланцюжка від видобутку сировини до її реалізації була паралізована.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ціна на газ для українських домогосподарств залишиться незмінною ще на один рік - "Нафтогаз"

Україна не планує виставляти газотранспортні потужності на аукціон після завершення транзитного договору з РФ

"Метінвест" з 1 травня підвищить зарплату працівникам виробничих та ремонтних підприємств в Україні

Європейські компанії не зможуть надавати профпослуги своїм "дочкам" у РФ із червня

NovaPay сформувала мережу з 2,8 тис POS-терміналів по Україні

США в рамках тиску на РФ готують санкції проти деяких китайських банків - ЗМІ

ВР розгляне питання звільнення семи членів Рахункової палати - Железняк

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

Moneyveo планує збільшити частку на ринку споживчого кредитування до 14,5-16,5% у 2024 р.

Фінкомпанії з обмеженням ставки за мікрокредитами 1% на добу будуть обережнішими у виборі клієнтів - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА