Економіка

СУП закликала президента повернути закон 2524 на доопрацювання з огляду на відхилення низки поправок

Спілка українських підприємців (СУП) закликала президента України Володимира Зеленського повернути законопроект №2524, ухвалений парламентом у другому читанні, на доопрацювання до Верховної Ради через відхилення низки раніше погоджених із бізнесом поправок щодо набуття чинності законом №466.

"Враховуючи, що ухвалений парламентом документ не відображає узгоджених домовленостей учасників робочої групи та збільшує фіскальний тиск на підприємців, просимо президента Володимира Зеленського повернути закон №2524 на доопрацювання парламенту для врахування необхідних та погоджених бізнес-спільнотою змін", - зазначила бізнес-асоціація на сайті в середу.

Як нагадала СУП, робгрупа з напрацювання змін до податкового закону №466 була ініціативою президента. До її складу увійшли представники різних бізнес-асоціацій, Офісу президента, парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики і Міністерства фінансів.

Робгрупа напрацювала низку змін до найбільш спірних норм податкового закону.

"Проте вчора (14 липня - ІФ) Верховна Рада під час затвердження закону вилучила значну частину вже погоджених норм: дійсними залишаються подовжені терміни (сім років) для донарахувань зобов'язань у разі перевірки щодо зарплатних податків; правила тонкої капіталізації передбачають обмеження на вирахування відсоткових витрат; зміни у визначенні та податковому коригуванні ділової мети відхилено", - зазначила СУП.

Отже, алгоритм визначення розумної економічної мети залишається незрозумілим для платника податків, наголосили в асоціації.

СУП також розкритикувала скасування поправки про перенесення термінів щодо постійного представництва нерезидента, операцій щодо контрольованих іноземних компаній (КІК) і норми, яка дозволяє два роки не нараховувати штрафи та пеню за неправильну звітність з операцій з КІК.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ