17:38 15.07.2020

Зеленський слідом за готелем "Дніпро" очікує успішної приватизації інших об'єктів ДУС та сподівається на старт приватизації великих промислових підприємств

2 хв читати
Зеленський слідом за готелем "Дніпро" очікує успішної приватизації інших об'єктів ДУС та сподівається на старт приватизації великих промислових підприємств

Президент України Володимир Зеленський вітає результати онлайн-аукціону з продажу київського готелю "Дніпро".

"Велика приватизація стартувала! Щойно завершився аукціон із продажу державного пакета акцій ПАТ "Готель "Дніпро". Ціна перевищила всі очікування, сягнувши 1 млрд 111 млн грн. Це майже в 14 разів більше від початкової ціни", - написав він на своїй сторінці у Facebook у середу.

Зеленський нагадав, що в жовтні 2019 року підписав указ, яким визначив перші п'ять об'єктів Державного управління справами для їх продажу.

"І ось перший об’єкт Держуправління справами вже знайшов нового приватного власника. Приватизація – чудовий спосіб залучення інвестицій у нашу країну. Вітаю всіх учасників цієї знакової події – голову Фонду державного майна України Дмитра Сенниченка, його заступників, працівників Офісу президента та Державного управління справами, представників уряду та Верховної Ради, а також радників, які допомагали в підготовці приватизації. І, звісно, дякую представникам бізнесу, які взяли участь в аукціоні та змагалися до останнього", - зазначив він.

Президент побажав новому власникові готелю "Дніпро", щоб ця чудова будівля в центрі Києва виправдала його інвестиції, принесла прибуток і стала справжньою окрасою столиці та бажаною локацією для її гостей.

Зеленський зазначив, що завдяки продажу державного пакета акцій на відкритому аукціоні через електронну систему "ProZorro.Продажі" Україна отримала найкращу ціну за своє майно.

"Усі ці кошти будуть спрямовані до державного бюджету. Таким чином уже було проведено майже вісім тисяч аукціонів та продано майна, що належало державі, органам місцевої влади та Фонду гарантування вкладів, на загальну суму близько 2,7 млрд грн. Це ще один приклад того, як диджиталізація та відкритість приносять користь державі та долають корупцію", - наголосив він.

Президент очікує, що найближчим часом так само успішно будуть приватизовані інші об'єкти, що належать Держуправлінню справами.

"Також сподіваюся на старт приватизації великих промислових підприємств, яка усуне корупцію в державному секторі, зменшить збитки держбюджету та стане ще однією цеглинкою в побудові успішної та процвітаючої України", - заявив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА