18:12 15.07.2020

НБУ закликав депутатів проголосувати проти законопроекту про продовження мораторію на стягнення майна за валютними кредитами

1 хв читати
НБУ закликав депутатів проголосувати проти законопроекту про продовження мораторію на стягнення майна за валютними кредитами

Національний банк України (НБУ) закликав народних депутатів проголосувати проти законопроекту про продовження мораторію на стягнення майна за валютними кредитами (№3640), який у середу підтримав парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики, повідомила прес-служба Національного банку України в середу.

Як повідомляється, продовження мораторію до 2022 року, передбачене законопроектом нардепа фракції "Слуги народу" Олександра Дубінського, заборонить банкам урегулювати проблемні борги валютних позичальників, зокрема, 44 тис. договорів на загальну суму 29 млрд грн.

"Банки не будуть зацікавлені видавати нові іпотечні кредити. Сьогодні у своєму зверненні банківська та бізнесова асоціації зазначили, що продовження мораторію унеможливить запуск доступної іпотеки для населення під 10% річних", - пояснюється в повідомленні.

Регулятор нагадав, що мораторій було впроваджено безстроково в 2014 році під час початку війни й економічної кризи, проте за шість років частина валютних позичальників так і не почала обслуговувати кредити через відсутність важеля впливу.

НБУ зазначає, що в жовтні 2019 року запрацював новий кодекс про банкрутство, що передбачає механізм реструктуризації боргу іпотечних позичальників, який запрацює в повному обсязі, тільки якщо буде скасовано мораторій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА