20:26 16.07.2020

Німецькі непродовольчі рітейлери можуть втратити 40 млрд євро в 2020 р через коронавірус

2 хв читати
Німецькі непродовольчі рітейлери можуть втратити 40 млрд євро в 2020 р через коронавірус

Продажі непродовольчих рітейлерів у Німеччині в поточному році можуть скоротитися на 40 млрд євро ($ 45,8 млрд), або на 4% у порівнянні з 2019 роком, навіть якщо в країні не буде другої хвилі коронавірусу, заявили в середу в Німецькій федерації рітейлерів (HDE).

Як зазначив керуючий директор HDE Штефан Гент, якого цитує Xinhua, кількість покупців досі залишається нижче середнього, а продажі впали "значно нижче нормального рівня".

У 2019 продажі непродовольчих рітейлерів у Німеччині зросли на 3,2% у порівнянні з попереднім роком. За даними Федерального статистичного управління країни (Destatis), зростання спостерігалося десятий рік поспіль.

HDE також прогнозує, що приблизно 10 тис. непродовольчих рітейлерів можуть збанкрутувати через кризу, викликану спалахом коронавірусу. Влада Німеччини до кінця вересня звільнила компанії від обов'язку подавати заяву про власне банкрутство. У HDE попереджають про можливі "хвилі банкрутств" у кінці 2020 року або пізніше, якщо уряд країни продовжить цей захід.

За даними федерації, сума покупки в звичайних магазинах в березні-травні впала на 10%, у той час як в онлайн-магазинах - зросла на 20%. У зв'язку з цим багатьом місцевим рітейлерам доведеться міняти свою бізнес-модель, місце розташування і інвестиційні рішення.

"Багато споживачів змінили свою купівельну поведінку", - зазначає Гент, який вважає, що "рітейлери повинні реагувати на це".

HDE закликала владу надати рітейлерам, особливо малому бізнесу, субсидії на цифровізацію, а також полегшити умови отримання бридж-кредитів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нацбанк України розробив альтернативний сценарій на випадок вищих безпекових ризиків зі зростанням ВВП у 2025 р. на 3,3%

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

Шанхай є лідером за кількістю кав'ярень у Китаї - понад 9,5 тис.

Нацбанк зняв обмеження щодо імпорту робіт і послуг та запровадив інші валютні послаблення

Державний оператор тилу посів 1 місце на Prozorro за рівнем конкурентності закупівель

Велика Британія виділила 16 млн фунтів на реалізацію в Україні 13 інноваційних проєктів в енергетиці - глава Міненерго

НБУ вимагає від Getin Holding продати Ідея Банк протягом півроку

Компанія DIM акредитувала споруджувані будинки в програмі "єОселя"

Оптові ціни на свинину перед Великоднем знизилися до 60 грн/кг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА