19:31 20.07.2020

США пролонгували мита на нафтогазові труби з 5 країн, зокрема з України розміром 7,47%

3 хв читати
США пролонгували мита на нафтогазові труби з 5 країн, зокрема з України розміром 7,47%

Комісія з міжнародної торгівлі США (USITC) в рамках п'ятирічного перегляду обмежень поставок на американський ринок вирішила залишити в силі мита на труби нафтогазового сортаменту (oil country tubular goods, OCTG) з Індії, Південної Кореї, Туреччини, України та В'єтнаму.

Згідно з інформацією на сайті USITC від 8 липня 2020 року, Комісія визначила, що скасування існуючих антидемпінгових мит на імпорт трубної продукції з Індії, Кореї, Туреччини, України і В'єтнаму може привести до продовження або повторення нанесення матеріального збитку в доступному для огляду майбутньому (місцевим виробникам - ІФ ), тому мита залишаться в силі.

Як повідомлялося, Мінторг США скасував підписане в липні 2014 року і пролонговану пізніше з групою "Інтерпайп" угоду про припинення антидемпінгового розслідування щодо труб в обмін на цінові зобов'язання за рівнем поставок даної продукції на територію країни. Відповідно до публікації в Федеральному реєстрі США від 16 липня 2019 року, дія угоди припинялася, а департамент торгівлі цієї країни також видав наказ про введення мит на деякі види трубної продукції "Інтерпайпа" з 10 липня і скасував адміністративний перегляд угоди.

При цьому зазначалося, що 7 грудня 2018 року "Інтерпайп" запросив продовження прийнятої в 2014 році угоди ще на п'ять років, до 10 липня 2024 року. 18 грудня 2018 року Департамент торгівлі США запросив зацікавлені сторони прокоментувати запит "Інтерпайпу".

"19 лютого 2019 року американські компанії-заявники Maverick Tube, корпорація United States Steel Corporation, Vallourec Star, LP, TMK IPSCO і Welded Tube USA Inc, надали коментарі, в яких містилося заперечення проти запиту Interpipe і просили Департамент торгівлі США дозволити розірвання Угоди відповідно до графіка і приступити до видання наказу (про антидемпінгові мита - ІФ) 10 липня 2019 року. Interpipe представила додаткові коментарі в підтримку свого запиту того ж дня", - констатувалося раніше в оголошенні.

4 червня 2019 року була введена процедура п'ятирічного повторного перегляду угоди припиненого розслідування і прийнято рішення про припинення дії угоди. Потім, 10 липня, Мінторг США повідомив "Інтерпайпу" про своє рішення не продовжувати Угоду відповідно до прохання самої компанії "Інтерпайп", яка розраховувала на припинення дії угоди після п'яти років її дії.

У відповідь на запит "Інтерпайпу" Мінторг США припинив дію угоди, відновивши припинене розслідування. При цьому зазначалося, що в результаті розслідування було зазначено, що американським трубним компаніям завдаються збитки через поставку імпортних труб.

Дана угода була підписана 10 липня 2014 за результатами антидемпінгового розслідування на три роки. Спочатку її термін закінчувався 10 липня 2017 року, проте її продовжили ще на рік, а потім ще на стільки ж.

У рамках угоди "Інтерпайп" здійснював продажу нафтогазових труб за справедливими ринковими цінами - мінімальні ціни на таку продукцію погоджує Мінторг США. Таким чином, угода дозволяла уникнути демпінгу цін і припиняла дію мита в розмірі 7,47%, введеної за підсумками антидемпінгового розслідування проти низки країн-імпортерів сталевих труб, зокрема, України.

Дане мито було встановлено як для підприємств групи "Інтерпайп" - Interpipe Europe S.A., "Інтерпайп-Україна", "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод (НТЗ)" і "Інтерпайп Ніко-Тьюб", так і для всіх інших українських підприємств.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА