10:18 21.07.2020

"Укрзалізниця" планує встановити квоти на імпорт іноземних вантажних вагонів і заборонити навантаження вагонів нерезидентів

2 хв читати
"Укрзалізниця" планує встановити квоти на імпорт іноземних вантажних вагонів і заборонити навантаження вагонів нерезидентів

"Укрзалізниця" розробила державну програму оновлення парку вантажних вагонів на 2021-2025 роки.

Як повідомляється на сайті компанії, метою програми є поліпшення технічного стану експлуатованих в Україні вагонів та підтримка вітчизняних виробників рухомого складу.

Програма, зокрема, встановлює квоти на імпорт вантажних вагонів іноземного виробництва і містить заборону навантаження на станціях України вагонів власності нерезидентів України.

"Держава має якнайшвидше зробити ці кроки, аби захистити вітчизняний ринок від експансії, коли до України тисячами завозяться старі іноземні вагони. Найбільше таких вагонів імпортується з Росії. Їхній стан, м’яко кажучи, не найкращий, а це загрожує безпеці руху, а іноді, як бачимо, призводить навіть до сходження вагонів із рейок. Водночас така ситуація заважає й розвитку вітчизняної вагонобудівної галузі", - наголосив в. о. голови правління "Укрзалізниці" Іван Юрик.

За його словами, в рамках програми буде розраховано також необхідний парк вагонів за кожним типом для забезпечення перевезення прогнозованих обсягів вантажів.

"На ринку вантажних перевезень не має бути одночасно шаленого профіциту одного типу вагонів і катастрофічного дефіциту іншого типу. Тут має бути баланс, який повністю задовольнятиме бізнес у вантажоперевезеннях залізницею. Також ми посилимо технічні вимоги до процедури продовження терміну служби вантажних вагонів. Вони мають виходити на колії лише належної якості", - наголосив Іван Юрик.

Затвердити "Державну програму оновлення парку вантажних вагонів України на період 2021-2025 років" "Укрзалізниця" планує до кінця цього року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА