12:45 21.07.2020

Кулеба: Україна може стати надійним постачальником водню до ЄС, зокрема до Німеччини

2 хв читати
Кулеба: Україна може стати надійним постачальником водню до ЄС, зокрема до Німеччини

17 липня відбулися консультації між Україною та Німеччиною про взаємодію з питань водневої енергетики, в результаті яких сторони домовилися про проведення дослідження з можливості використання газотранспортної системи України для транспортування водню, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Передбачається, що Німеччина буде одним із найбільших ринків споживання водневої енергетики, й Україна може стати надійним постачальником водню до ЄС, зокрема до Німеччини. Для України це означає інвестиції в технології, ГТС і прибуток від торгівлі воднем. Ми домовилися, що співпраця з Німеччиною продовжиться у вигляді розробки дорожньої карти розвитку енергетичного партнерства і буде проведено дослідження з можливості використання газотранспортної системи України для транспортування водню", - сказав він на онлайн-брифінгу у вівторок.

Кулеба наголосив, що це дуже перспективне партнерство і для енергетичної безпеки України, і для енергетичної безпеки Європи загалом.

За його словами, станом на зараз, найбільш очевидне місце, в якому ЄС бачить Україну в контексті Європейської зеленої угоди, є розвиток водневої енергетики.

"А це розвиток українського енергетичного сектора. Це, потенційно, інвестиції в модернізацію газотранспортної системи України. Це, по суті, нова хвиля енергетичного розвитку України як частини енергетичного простору ЄС. Саме тому водень є не тільки економічно важливим для української економіки, бізнесу, а й політично важливим для Української держави", - пояснив глава МЗС.

Він зазначив, що 8 липня ЄС ухвалив водневу стратегію, а вже 17 липня відбулися консультації між Україною та Німеччиною про взаємодію з питань водневої енергетики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА