12:06 22.07.2020

Кабмін у середу планує затвердити ГПК "Нафтогаз" постачальником "останньої надії" для населення, продовжити терміни укладення шести УРП

2 хв читати
Кабмін у середу планує затвердити ГПК "Нафтогаз" постачальником "останньої надії" для населення, продовжити терміни укладення шести УРП

Кабінет Міністрів України в середу планує затвердити ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" постачальником "останньої надії" (ПОН) на ринку природного газу для населення терміном на три роки як переможця конкурсу.

Крім того, до порядку денного засідання винесено питання продовження на шість місяців термінів укладення шести угод про розподіл продукції (УРП): між "Укргазвидобування" (УГВ) і канадською Vermilion щодо Балаклійської та Іванівської ділянок, "УГВ" - щодо Берестянської та Бузівської, "ДТЕК" (в особі Oil&Gas overseas trading BV і ТОВ "Нафтогазексплуатація") - щодо Зінківської, Geo Alliance - щодо Софіївської, Ukrainian Energy LLC (діє від імені американської Aspect Energy) – щодо Варвинської, "ВЕЛЛ КО" Зіновія Козицького - щодо Угнівської.

Як повідомлялося, на початку червня 2020 року НКРЕКП внесла зміни до низки регуляторних актів, спростивши процедуру зміни постачальника газу для населення з 1 липня 2020 року. Для зміни постачальника необхідно буде направити новому постачальникові заяву-приєднання до умов договору постачання, і він забезпечить переведення клієнта на себе. При цьому участь або отримання підтвердження з боку наявного постачальника для домогосподарства в процесі не знадобиться. Постачання газу новим постачальником розпочинається від дня реєстрації споживача у відповідному реєстрі.

Другим необхідним кроком для відкриття ринку стало проведення конкурсу з відбору постачальника останньої надії. Міністерство енергетики визначило ПОН ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України", цінова пропозиція якого становила 2 тис. 711,86 грн за тис./куб. м з ПДВ з націнкою 0%.

ПОН зобов'язаний упродовж 60 днів постачати газ споживачеві, якщо той залишився без постачальника цього ресурсу. За основу ціни постачання береться середньоарифметична ціна торгів на хабі NCG за 1-22-ге число місяця, що передує місяцю постачання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА