16:44 22.07.2020

Кабмін затвердив ГПК "Нафтогаз" постачальником останньої надії для населення

2 хв читати
Кабмін затвердив ГПК "Нафтогаз" постачальником останньої надії для населення

Кабінет Міністрів України затвердив ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" постачальником останньої надії (ПОН) на ринку природного газу для населення терміном на три роки як переможця конкурсу.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в середу.

У пояснювальній записці до проекту рішення розкрито, що, крім НАК "Нафтогаз України" і ГПК "Нафтогаз", заявку на участь у конкурсі також подало ТОВ "ЄГАЗ" Дмитра Фірташа, але компанія не була допущена до участі в ньому.

Як повідомлялося, на початку червня 2020 року НКРЕКП внесла зміни до низки регуляторних актів, спростивши процедуру зміни постачальника газу для населення з 1 липня 2020 року. Для зміни постачальника необхідно буде направити новому постачальникові заяву-приєднання до умов договору постачання, і він забезпечить переведення клієнта на себе. При цьому участь або отримання підтвердження з боку наявного постачальника для домогосподарства в процесі не знадобиться. Постачання газу новим постачальником розпочинається від дня реєстрації споживача у відповідному реєстрі.

Другим необхідним кроком для відкриття ринку стало проведення конкурсу з відбору постачальника останньої надії. Міністерство енергетики визначило ПОН ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України", цінова пропозиція якого становила 2 тис. 711,86 грн за тис./куб. м з ПДВ із націнкою 0%.

ПОН зобов'язаний упродовж 60 днів постачати газ споживачеві, якщо той залишився без постачальника цього ресурсу. За основу ціни постачання береться середньоарифметична ціна торгів на хабі NCG за 1-22-ге число місяця, що передує місяцю постачання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА