13:16 23.07.2020

Європейські партнери відреагували на зміну глави НБУ спокійно - Шмигаль

1 хв читати
Європейські партнери відреагували на зміну глави НБУ спокійно - Шмигаль

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що європейські партнери відреагували на зміну глави Національного банку України (НБУ) спокійно, але напружено, однак зараз напруга спала.

"Відреагували спокійно і напружено. Вони переживали про збереження незалежності Національного банку, стабільності політики НБУ - це важливі речі", - сказав Шмигаль журналістам під час робочого візиту в Брюссель у четвер.

Прем'єр зазначив, що міжнародні партнери переживали, "чи не викинули вони свої гроші на вітер, чи будуть збережені інвестиції у фінансовий сектор".

Водночас глава уряду наголосив, що коли було затверджено кандидатуру Кирила Шевченка на посаду глави НБУ, міжнародні партнери заспокоїлися, "зараз вже напруга спала".

"Для них зараз залишається відкритим питання, чи буде збережена загалом незалежність НБУ, стабільність кадрової політики та фіскальної політики", - додав прем'єр.

Шмигаль наголосив, що Шевченко ці питання розуміє і гарантує.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський увечері 15 липня вніс до Верховної Ради проект постанови про призначення голови правління Укргазбанку Шевченка на посаду глави центробанку.

Раніше, 1 липня, глава Нацбанку Яків Смолій подав президенту України заяву про відставку і пояснив її систематичним політичним тиском на центробанк протягом тривалого часу. Наступного дня, 2 липня, президент Володимир Зеленський прийняв його відставку, після чого ВР 3 липня 286 голосами підтримала звільнення Смолія з посади глави НБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА