16:40 24.07.2020

НБУ цього тижня продав на міжбанку $347,8 млн грн для підтримки гривні

1 хв читати
НБУ цього тижня продав на міжбанку $347,8 млн грн для підтримки гривні

Національний банк України (НБУ) у період із 20 до 24 липня продав на міжбанківському валютному ринку $347,8 млн грн для згладжування надмірних курсових коливань, тоді як тижнем раніше регулятор не виходив на ринок із інтервенціями вперше з вересня 2018 року.

Згідно з даними, оприлюдненими на сайті центробанку в п'ятницю, за відповідний період Нацбанк на міжбанку лише продавав валюту і провів всі інтервенції за єдиним курсом.

Загалом з початку року регулятор придбав у резерви $3,977 млрд, а продав $3,292 млрд. Зокрема, у березні він витратив на підтримку гривні $2,2 млрд, тоді як у квітні купив $723,3 млн, продав - $44,5 млн, у травні купив $660,6 млн, а за червень і перший тиждень липня купив $1,155 млрд грн і продав $150,9 млн грн.

За словами заступника глави НБУ Дмитра Сологуба, зростання попиту на валюту в останні дні пов'язане із психологічним фактором.

"Для мене немає інших пояснень, окрім того, що це пов'язано з публічними заявами про необхідність девальвації, що гривня буде слабкішою", - зазначив він, уточнивши, що фундаментальні причини для падіння курсу нацвалюти відсутні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

США виділять понад $190 млн на підтримку енергосектору України протягом п'яти років

Рада викликала керівника БЕБ

"Укренерго" обмежить промспоживачів і бізнес із 18:00 до 23:00, не виключає можливості аварійних відключень населення

Енергетики повернули світло понад 50 тис. абонентам, відключеним унаслідок повітряної атаки РФ уранці середи - Міненерго

Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону

Кабмін змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: Хто зможе не платити

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА