12:31 27.07.2020

Приватбанк подав другу доповнену позовну заяву до Коломойського та Боголюбова в США

2 хв читати
Приватбанк подав другу доповнену позовну заяву до Коломойського та Боголюбова в США

Державний Приватбанк (Київ) у липні 2020 року подав до Канцлерського суду Делавера (Delaware Chancery Court, США), в якому перебуває на розгляді його позов стосовно колишніх власників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова і пов'язаних з ними компаній, другу доповнену позовну заяву, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Приватбанку в понеділок.

"У другому доповненні Приватбанк розвинув і поліпшив свою правову аргументацію і доказову базу у світлі позиції, зайнятої відповідачами", - зазначено в повідомленні.

У прес-службі повідомили, що доповнення не передбачає збільшення суми потенційних позовних вимог, уточнивши, що нині Приватбанк формально не заявив яких-небудь конкретних сум до стягнення, а сума сумнівних трансакцій, заявлених у позові, з урахуванням першого доповнення становить близько $750 млн.

Як повідомлялося, у травні 2018 року Приватбанк ініціював судовий розгляд у Канцлерському суді штату Делавер стосовно Коломойського та Боголюбова, а також інших фізичних і юридичних осіб.

Пізніше, в грудні 2019 року Приватбанк подав доповнену позовну заяву, яка містить опис схеми з використанням інвестиційних рахунків Renaissance Advisory Services Limited (Bermuda) на суму близько $86 млн.

У прес-службі банку уточнили, що всупереч поширеній у деяких ЗМІ інформації, в позові не проводиться зв'язок цієї компанії з російським інвестиційним банком "Ренессанс-Капитал".

Раніше, 18 грудня 2016 року, уряд України, пославшись на пропозицію Нацбанку й колишніх акціонерів Приватбанку, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови та влив у її капітал понад 155 млрд грн.

Згідно з даними Нацбанку України, Приватбанк на 1 червня 2020 року за розміром загальних активів (590,59 млрд грн) посідав перше місце серед 75 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА