14:40 27.07.2020

Через спалах АЧС на агрофірмі "Глушки" на Київщині знищено майже 4 тис. свиней

1 хв читати
Через спалах АЧС на агрофірмі "Глушки" на Київщині знищено майже 4 тис. свиней

На свинофермі ТОВ "Агрофірма "Глушки" (Глушки Білоцерківського р-ну Київської обл.) знищено 3,77 тис. свиней, щоб уникнути розповсюдження і для ліквідації спалаху африканської чуми свиней (АЧС).

Згідно з повідомленням Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, АЧС було підтверджено лабораторно 22 липня Державним науково-дослідним інститутом з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (Київ) під час дослідженні матеріалу двох трупів свиней, які належать агрофірмі.

Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Білоцерківській райдержадміністрації від 23 липня встановлено карантин, територія свиноферми "Глушки" визначена епізоотичним осередком із африканської чуми свиней.

Станом на 24 червня в рамках плану заходів щодо профілактики, недопущення поширення та ліквідації АЧС у господарстві ТОВ "Агрофірма "Глушки" вбито 3,765 тис. свиней безкровним методом і спалено разом із виявленими трупами тварин.

Наразі Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області продовжує вживати заходів щодо локалізації та недопущення розповсюдження захворювання відповідно до вимог інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней.

Суб'єкти господарювання всіх форм власності попереджені про обмеження пересування живих свиней, торгівлі свинями та виготовлених із них продуктів. Суб'єктам господарювання, діяльність яких пов'язана з розведенням, утриманням та обігом свиней, рекомендовано не здійснювати господарські зв'язки з територіями, прилеглими до осередку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА