15:16 27.07.2020

АМКУ оштрафував дві компанії з корпорації "Укрбуд" на 117 млн грн за змову на конкурсі з будівництва об'єктів на ЧАЕС

2 хв читати
АМКУ оштрафував дві компанії з корпорації "Укрбуд" на 117 млн грн за змову на конкурсі з будівництва об'єктів на ЧАЕС

Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував ТОВ "БК Укрбудмонтаж" і ПрАТ "Укренергомонтаж" (обидва - Київ), що належать до корпорації "Укрбуд", за змову на конкурсі підрядників, який оголосили ДСП "Чорнобильська АЕС" і НАЕК "Енергоатом".

За даними АМКУ, компанії-порушники в період 2017-2018 років брали участь у чотирьох закупівельних процедурах на загальну суму понад 1 млрд грн, вигравши у трьох найбільших, і були відібрані підрядниками для будівництва об'єктів на ЧАЕС і Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП).

Однак, пізніше Північне міжобласне територіальне відділення АМКУ з'ясувало факти змови між компаніями, зокрема, обидві розташовані за однією адресою і використовували одну IP-адресу, мають спільних співробітників, активно зв'язувалися між собою під час торгів і діяли синхронно, надавали один одному фінансову допомогу. Крім того, компанії пов'язані господарськими відносинами.

Отже, комітет ухвалив рішення про наявність змови на торгах. Так, ТОВ "БК Укрбудмонтаж" оштрафовано на 55 млн грн, ПрАТ "Укренергомонтаж" - на 62 млн грн. Крім того, обом компаніям заборонено брати участь у державних закупівлях протягом трьох років.

Раніше у 2017 році ТОВ "БК Укрбудмонтаж" (Київ) виграло тендер НАЕК "Енергоатом" на будівництво ЦСВЯП за процедурою конкурентного діалогу, запропонувавши ціну 928,997 млн грн. При цьому ПрАТ "Укренергомонтаж" підписало договір про будівництво залізниці в Чорнобильській зоні відчуження.

Як повідомлялося, НАЕК "Енергоатом" розраховує на завершення будівельно-монтажних робіт на майданчику будівництва ЦСВЯП до кінця вересня 2020 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА