12:55 30.07.2020

"МАУ" через призупинення діяльності під час карантину зазнала $60 млн збитків, має намір скоротити майже 900 співробітників

1 хв читати
"МАУ" через призупинення діяльності під час карантину зазнала $60 млн збитків, має намір скоротити майже 900 співробітників

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ", Київ) через тимчасове призупинення діяльності під час карантину зазнала $60 млн збитків і змушена поступово скоротити 900 співробітників, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі "МАУ".

"Щомісяця простій авіакомпанії коштує приблизно $14,5 млн обов'язкових витрат, що і сформувало обсяг збитку близько $60 млн за період призупинення діяльності компанії... Простій і суттєве зниження обсягів роботи після відновлення авіасполучення України призводить до вимушеного поступового скорочення майже 900 співробітників "МАУ", - розповіли в авіакомпанії.

При цьому у "МАУ" зазначили, що вийти зі збитку буде можливо тільки після відновлення повноцінної роботи компанії на докризовому рівні, або за умови отримання державної підтримки за аналогією з перевізниками країн Європи.

"Дотепер численні запити "МАУ" до владних структур України залишилися без відповіді", - наголосили в авіакомпанії, додавши, що на сьогодні важко вважати польоти відновленими, оскільки здійснювати планування маршрутів доводиться в умовах великої кількості обмежень з боку інших країн.

За інформацією прес-служби авіаперевізника, нині компанія здійснює лише третину, а то й менше від звичайного ритму польотів.

Як повідомлялося, за підрахунками авіаційного комітету Торгово-промислової палати України (ТПП), збитки авіагалузі України від коронавірусу в першому кварталі 2020 року становлять 10-15 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА