11:27 31.07.2020

Міненергетики розпочало підготовку "зелених" аукціонів - Буславець

2 хв читати
Міненергетики розпочало підготовку "зелених" аукціонів - Буславець

Міністерство енергетики розпочало визначення річних квот підтримки відновлюваної енергетики та розробки графіків проведення зелених аукціонів, повідомило міністерство у п'ятницю.

"Ми розпочали роботу з визначення обсягів річних квот підтримки "зеленої" енергетики, графіків організації аукціонів та підготовку нормативно-правових актів, спрямованих на імплементацію положень закону (про умови підтримки ВДЕ, законопроект №3658 - ІФ). Для більш узгодженої та продуктивної роботи плануємо створити координаційну групу", - повідомила в.о. міністра енергетики Ольга Буславець на засіданні Антикризового енергетичного штабу, слова якої цитує прес-служба.

Як повідомлялося, згідно з законопроектом №3658 про умови підтримки відновлюваної енергетики, цінова пропозиція учасника "зеленого" аукціону для об'єктів сонячної та вітрогенерації, що проводиться до 31 грудня 2024 року, не може бути вища за 9 євроцентів/кВт, для аукціонів, які проводяться з 1 січня 2025 року, - не вище 8 за євроцентів/кВт.

Згідно з законопроектом, цінові пропозиції для виробників з інших видів альтернативних джерел енергії (окрім енергії сонця, вітру, доменного та коксівного газів, а також електроенергії, зробленої мікро-, міні-, малими ГЕС) не можуть бути вищі за 12 євроцентів/кВт.

Законопроект зберігає чинну норму про щорічне встановлення Кабміном за поданням Міністерства енергетики річних квот підтримки виробництва відновлюваної енергії не пізніше ніж 1 грудня на подальші п'ять років. Водночас Кабмін визначається відповідальним за встановлення графіка проведення аукціонів наступного року.

21 липня ВР проголосувала за ухвалення законопроекту в цілому, його підписав голова парламенту Дмитро Разумков і передав його на підписання главі держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА