13:32 31.07.2020

"Нафтогаз" оприлюднив умови продажу газу для постачальників домогосподарств

2 хв читати
"Нафтогаз" оприлюднив умови продажу газу для постачальників домогосподарств

Група "Нафтогаз" оприлюднила пропозиції щодо продажу природного газу для постачальників домогосподарств після завершення дії публічних спеціальних зобов'язань (ПСО).

Відповідно до прес-релізу групи, її комерційний дивізіон пропонує укласти через ТОВ "Нафтогаз Трейдинг" річні контракти на постачання газу із щомісячним формульним визначенням ціни, яка буде відома до кінця місяця постачання (https://naftogaztrading.com.ua/documents/examples).

"Підхід, запропонований дивізіоном, відповідає європейській практиці, відповідно до якої для довгострокових контрактів і великих обсягів діє формульна ціна, а для інших клієнтів пропонується різноманітна лінійка продуктів, що залежить від потреб покупця", - зазначають у "Нафтогазі".

Ціну за річними контрактами визначатимуть, виходячи з котирувань міжнародних газових хабів, поточного ринкового спреду, а також від умов оплати. Запропонована формульна ціна є прогнозованою, повністю відповідає ринковим ціновим індикаторам і не створює перекосів на ринку.

У рамках зазначеного контракту передбачено різні умови розрахунків: 100-відсоткова передоплата; оплата частинами кожні десять днів протягом періоду постачання; до 25 числа місяця, наступного за місяцем постачання.

Найближчим часом "Нафтогаз" також представить нову лінійку продуктів для всіх учасників українського газового ринку. У рамках цих пропозицій компанії зможуть формувати ресурс на різні періоди та умови.

"Для тих, кому потрібні великі обсяги на постійній основі, підійде річний контракт. Для компаній із гнучким планом закупівель підійде контракт на місяць або квартал", - зазначив голова комерційного дивізіону Віллем Коппульс.

Реалізація квартальних продуктів відбуватиметься через електронний майданчик Української енергетичної біржі (УЕБ) і стартує з наступного тижня. На сьогодні "Нафтогаз" пропонує на цьому майданчику продукти на місячній основі.

Крім запуску нових продуктів, які розробляють з урахуванням особливостей роботи різних сегментів ринку газу в Україні, "Нафтогаз" продовжить роботу з боргами, накопиченими під час дії режиму ПСО і котрі досягли майже 24 млрд грн.

У НАК нагадують: термін дії ПСО спливає 1 серпня 2020 року, після чого споживачі отримають можливість обирати зручний пакет постачання природного газу (ціна, обсяги, період).

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Група є монополістом зі зберігання природного газу в підземних сховищах і транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА