15:35 31.07.2020

Україна може укласти зі СБ угоду про позику на $350 млн наприкінці серпня - Мінфін

1 хв читати
Україна може укласти зі СБ угоду про позику на $350 млн наприкінці серпня - Мінфін

Україна і Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР) з групи Світового банку (СБ) планують наприкінці серпня 2020 року укласти угоду про позику на $350 млн, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Міністерства фінансів.

"Очікується, що укладення угоди про позику між Україною та МБРР відбудеться наприкінці серпня. Після підписання і набуття чинності угодою про позику кошти буде перераховано до загального фонду держбюджету", - сказала прес-служба в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, Рада виконавчих директорів СБ наприкінці червня схвалила виділення Україні $350 млн у рамках першої позики з двох запланованих позик на політику розвитку у сфері економічного відновлення на підтримку реформ, які є критично важливими. Зокрема, йдеться про зміцнення земельного та кредитного ринків шляхом створення ефективного ринку сільгоспземель і врегулювання NPL у держбанках, демонополізацію і підтримку антикорупційних інституцій, реструктуризацію газового сектора і посилення системи соцзахисту людей похилого віку, особливо уразливих від COVID-19.

Однак аналітики міжнародного рейтингового агентства Moody's припустили, що зволікання з виділенням цієї позики пов'язане з невизначеністю навколо нового голови центробанку, яким незабаром став Кирило Шевченко. Другу позику буде спрямовано на підтримку розробки додаткового законодавства у сфері земельної реформи та подальше посилення пенсійних виплат особам похилого віку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА