19:08 01.08.2020

"Татра-Юг" перемогло у тендері на поставку 17 трамваїв в Румунію

2 хв читати
"Татра-Юг" перемогло у тендері на поставку 17 трамваїв в Румунію

Виробник трамвайних вагонів ТОВ "Татра-Юг" (Одеса), що випускає їх на потужностях ВО "Південмаш" (Дніпро), перемогло в тендері на поставку в м Крайова (Румунія) 17 од. 25-метрових трамвайних вагонів, запропонувавши за один вагон EUR1,7 млн, повідомляє видання Československý Dopravák.

Відповідно до публікації, заявки на участь у тендері також подавали турецькі компанії Durmazlar і Bozankay, а також польська Pesa.

Видання зазначає, що повідомлення про перемогу українського виробника з'явилося на офіційному порталі закупівель 29 липня, втім зазначалося, що переможець визначений 24 липня, проте ще тиждень відведено на оспорювання результату.

Також наголошується, що ціновий критерій при визначенні переможця склав 80%.

Тендер був оголошений Міністерством громадських робіт Румунії, а проте, згідно з публікацією, трамваї для Крайови закуповуються в рамках регіональної програми на 2014-2020 роки, і в 2018 році стало відомо, що місто внесло тільки 2% необхідних коштів для покриття витрат.

Відповідно до публікації, сьогодні в трамвайному депо Крайови зареєстровано понад 30 трамваїв, але тільки половина з них працездатна, і стан трамвайного парку оцінюється як жалюгідний.

Видання припустило, що в разі остаточної перемоги українського виробника в Крайову будуть поставлені трамвайні вагони повністю низькопольні нової моделі К1-Т306.

За інформацією "Татра-Юг" на його сторінці в Facebook, станом на кінець червня 2020 року перший екземпляр нової моделі перебував на фінальній стадії виготовлення, а презентація запланована на осінь.

Трамвай спроектований конструкторським бюро компанії і виготовлений відповідно до стандартів ЄС. Він складається зі з'єднаних між собою секцій модульного типу, які можуть бути додані за бажанням замовника.

Пасажирський салон і кабіна водія оснащені системами кондиціонування, в салоні є USB-порти і wi-fi.

ТОВ "Татра-Юг", створене як спільне українсько-чеське підприємство на базі ВО "Південмаш" спільно з підприємством "Татра" (Чехія), працює в Україні 27 років. Нині виробляє трамвайні вагони за повним циклом (рівень локалізації - 95%).

У 2017 році компанія виграла тендер на поставку 15 зчленованих трамвайних вагонів в Олександрію (Єгипет), які на сьогодні продовжують поставлятися. У 2018 році компанія виграла тендер на поставку 10 трамваїв Києву (на 70% низькопольних), однак станом на липень минулого року місто купило у компанії тільки один трамвай.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА